Изложбата България през поколенията“ с картини на деца и възрастни

...
Изложбата България през поколенията“ с картини на деца и възрастни
Коментари Харесай

България през поколенията“: Изложба на деца и възрастни от социални домове

Изложбата „ България през поколенията “ с картини на деца и възрастни от обществени домове в София показва друг роман за героичното ни минало. Авторите показват визията си за историята на България върху платна.

Историята на България, показана в картини през погледа на другите генерации. От платната ни гледат Кирил и Методий, Левски, Ботев. Нарисуваните Шипка, „ св. Александър Невски “ и мостът на Колю Фичето ни водят на виртуална разходка из забележителностите на България.
Снежана Ковачева: Беше ми забавно да го направя, тъй като за първи път го върша и като цяло ми дадоха ентусиазъм и забравях като цяло за всичко, до момента в който ги рисувах. Дорина Иванчева: Ние би трябвало да знаем корените ни, би трябвало да знаем за нашите боеве и за нещата, през които сме минали, би трябвало да се сещаме за нашите революционери и хората, които са ни освободили от робството.
Изложбата може да се приема като самобитен урок по родолюбие. Урок, който споделя историята през поколенията. В картините са отразени и доста от фантазиите на създателите.
Минка Йовчева, шеф на дирекция " Социални услуги за деца и възрастни ": Когато се обръщаме към предишното, ние виждаме и своето бъдеще. Ние градим бъдещето си върху предишното и е доста значимо тази връзка да продължи да съществува и по тази причина толкоз доста се гордеем с децата от нашите обществени услуги и младежи, които демонстрират своето отношение към историята.
Изложбата може да бъде прегледана в Регионалния исторически музей на София до 17 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР