Изложба на открито с подводна фотография можете да видите до

...
Изложба на открито с подводна фотография можете да видите до
Коментари Харесай

Изложба с подводна фотография можете да видите във Варна



Изложба навън с подводна снимка можете да видите до края на август в креативния квартал на Варна – „ Таляна ".
" Нашата цел е да представим видовото многообразие и хубостта на подводния свят на Черно море , а също по този начин и на международния океан, като несъмнено няма по какъв начин да представим целия международен океан и неговите жители. Концентрирали сме се върху четири морски резервата, фотографиите са правени там - което включва Калифорнийския залив, Карибския басейн, Червено море и Малайския архипелаг ", сподели Мария Иванова от Сдружение " Таляна ".

Фотографиите на тези четири морски обекта са направени от подводния фотограф фен Мартин Христов, който има голям брой награди от интернационалните състезания. Негова беше изложбата в " Таляна " през февруари във връзка интернационалния ден за отбрана на китовете.

" Оказва се, че е много цветно освен в екзотичните дестинации под водата, само че също в Черно море може да бъде доста колоритно и образно атрактивно ".

В изложбата можете да видите и фотографии на Любомир Клисуров, който е подводен фотограф, професионален водолаз и морски откривател. Той е снимал ктенофори - чудновати, пасивно плуващи морски животни, образуващи вид Ctenophora.

" Тези ктенофори сме ги поставили преднамерено една до друга, тъкмо по реда на идването им в Черно море - първо нездравословната, по-късно потребната, която е възстановила салдото. Красиви са, доста са впечатляващи, те на пръв взор наподобяват на медузи, които имат доста забавни светещи власинки ", добави в предаването " Преди всички " Иванова.

Друг претекст за подготовката на изложбата са резултатите от огромно изследване на Организация на обединените нации през последните години, което демонстрира, че загубата на биологично многообразие на типове на планетата ни върви с темпове, които не са били познати преди този момент в историята на човечеството.

" 66% от международния океан е подложен на доста сериозен напън от разнообразни човешки действия, което води до загуба на морски живот и надлежно риск от продоволствени проблеми за милиони души население, което разчита за прехраната си от моретата и океаните ", посочи Мария Иванова.
Повече можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР