Излезе от печат новата монография на мултидисциплинарен екип от Военномедицинска

...
Излезе от печат новата монография на мултидисциплинарен екип от Военномедицинска
Коментари Харесай

Специалисти от ВМА с монография за систематичния подход към острия панкреатит

Излезе от щемпел новата монография на мултидисциплинарен екип от Военномедицинска академия (ВМА), отпред с генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, отдадена на острия панкреатит – едно от социалнозначимите болести, заради честотата си, тежкото протичане в част от случаите и забележителната цена на болничното лекуване.

В монографията е отразена смяната в цялостната философия към острия панкреатит вследствие на насъбрания опит и по-задълбоченото схващане на патофизиологията.

В елементи са дискутирани смяната в класификацията, изместването към оптимално консервативно лекуване и по-строги индикации за хирургично лекуване, обвързвано със доста понижение на смъртността, създаването и одобряването в практиката на редица ендоскопски техники като перкутанен и ендоскопски трансмурален дренаж с транслуменна некректомия, ендоскопската ретроградна холангиография с папилотомия и екстракция на конкременти при билиопанкреатит, прецизират от ВМА.

Принос на монографията е систематичният метод към острия панкреатит с в детайли изложение и поясняване на ендоскопските, стандартните и мини-инвазивните хирургични техники. Уточняването на индикациите за всяка една от тях и сравнителният разбор на успеваемостта им доста подкрепят вземането на лечебно решение, което е улеснено и от онагледяването на текста с 34 таблици и над 110 фигури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР