Изкуството да преценяваш дали е подходящо да скроиш номер на

...
Изкуството да преценяваш дали е подходящо да скроиш номер на
Коментари Харесай

Откъс от „Нещата, които синът ми трябва да знае за света”, Фредрик Бакман

Изкуството да преценяваш дали е уместно да скроиш номер на някого
Да предположим, че с теб сме в кварталния супермаркет и срещнем мой другар, който има щерка на същата възраст като теб. Партньорката му е заета на рибния щанд малко по-нататък. На двамата с него незабавно ни хрумва много занимателната концепция да заменяем децата в количките, до момента в който тя не гледа, с цел да забележим какъв брой време ще ѝ отнеме да забележи.
И да предположим, че аз се въодушевявам малко повечко и потеглям из магазина с щерка им в нашата количка, с цел да се скрия.
После може да предположим, че аз в действителност, по този начин да се каже, в никакъв случай преди не съм виждал партньорката на въпросния другар. И допускаме, че пет секунди по-късно тя се обръща, само че първото, което вижда, не е приятелят ѝ, който седи до теб и се хили. Не, да предположим вместо това, че първото, което вижда, е пълен мъж, който в никакъв случай преди не е виждала, да търчи с едногодишната ѝ щерка около щанда за млечни артикули.
Много е допустимо цялата концепция да е била малко по-забавна на доктрина, в сравнение с процедура.
Така допускам.
Значи...
Когато другарска двойка ни пристигна на посетители и каже, че едната половинка от двойката е бременна, явно е напълно окей аз да се включа във всеобщата еуфория. Окей е и да чукна пет с небременната половинка от другарската двойка и да го почерпя алкохол. Счита се също – при тези условия – за изцяло задоволително да го потупам по гърба, казвайки неща от вида на „ ах, ти, куче “.
Окей е също по този начин да загатна какъв брой изморени са дамите през първите няколко месеца от бременността. Всъщност окей е даже да се пошегувам, че са като „ хероинозависими коали “, макар че както бременната половинка от двойката, по този начин и майка ти са в стаята.
Окей е да опиша по какъв начин през първите дванайсет седмици майка ти общо взето не правеше друго, с изключение на да спи.
Даже е окей да отида толкоз надалеч, че да възкликна радостно: „ НИКОГА през живота си не съм играл толкоз доста видеоигри, колкото през първите седмици! “.
Обаче НЕ е окей да нарека първите седмици „ най-хубавото време от цялата бременност “.
Това последното е доста значимо. Очевидно.
Белязан до живот
Много татковци си вършат татуировки в чест на децата си. Портрети. Егенета. Такива неща. И аз съм го обмислял. Нещо доста алегорично. Нещо, което в действителност да обобщава връзките сред двама ни. Точно сега съм се спрял на мъничка трайбъл татуировка във формата на леке от повръщано мляко на рамото.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР