Изкуственият интелект помага на хората да правят невероятни неща. Microsoft

...
Изкуственият интелект помага на хората да правят невероятни неща. Microsoft
Коментари Харесай

Microsoft пусна приложение, което помага на слепи да видят света около тях

Изкуственият разсъдък оказва помощ на хората да вършат невероятни неща. Microsoft оказва помощ на незрящи хора да видят света към тях по този начин, както в никакъв случай до момента.

През март предходната година компанията демонстрира първообраз на приложението си Seeing AI, който изглеждаше  обещаващо тогава, а в този момент пусна безплатното приложение за всички iOS консуматори на 12 юли.

„ Мисля, че това е малко момиче, което хвърля оранжево фризби в парка “ – ще ви каже изкуственият разсъдък на Microsoft.  

Приложението Seeing AI употребява камерата на смарт телефона ви, с цел да разпознава разнообразни неща във вашата околна среда – хора, предмети и даже страсти – с цел да ви достави с значим подтекст за това какво се случва към вас.

Сакиб Шаих е изгубил зрението си, когато е бил единствено на седем. Скоро по-късно, Шаих се срещнал с говорещите компютри, предопределени за незрящи. Това го въодушевява да стане програмист. През проследните 10 години Шаих работи в Microsoft като софтуерен инженер.

Той създава концепцията, която е имал още от студентските си години: приложение, което може да ви каже във всеки миг какво се случва към вас. С помощта на екип от други инженери от компанията той в последна сметка той реализира фантазията си.

Приложението може да ви каже дали хората ви слушат, до момента в който говорите, както и да опише междинната възраст и пол на хората към вас, даже и страстите им. То е доста положително и в четенето на текст.

„ Преди години това беше научна фантастика –  казва Шаих. – Никога не съм мислил, че е нещо, което можеш действително да напревиш, само че изкуственият разсъдък се развива все по бързо и аз се вълнувам да видя къде ще ни води това. “

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР