Изкуствен интелект, наречен Midjourney, създава красиви картини от текстови описания.

...
Изкуствен интелект, наречен Midjourney, създава красиви картини от текстови описания.
Коментари Харесай

Изкуствен интелект: Москва ще изгори, а Киев ще бъде възстановен СНИМКИ

Изкуствен разсъдък, наименуван Midjourney, основава красиви картини от текстови описания. Журналистите от Liga Tech го помолиха да опише бъдещето на човечеството на Земята и отвън нея.

Интернет консуматор може да напише на британски какво желае да види в картината и по-късно да изпрати Midjourney посредством месинджъра на Discord. Невронната мрежа обработва поръчката и основава няколко изображения въз основа на нея по метода, по който " схваща " текста. В този случай изразът " Аз съм художник - по този начин го виждам " може да се отнесе освен към хората, само че и към роботите.



Киев на бъдещето, Снимка: LIGA.net

По поръчка на Liga Tech изкуственият разсъдък нарисува по какъв начин може да наподобява Киев в бъдеще. Невронната мрежа сподели столицата на Украйна с високи небостъргачи, пробиващи облаците. На назад във времето се вижда гъст пушек, може да се допусна, че това е смог от промишлени предприятия. Не толкоз от дълго време равнището на замърсяване в Киев беше най-високото в света.



Небостъргачи в Киев на бъдещето Снимка: LIGA.net

Midjourney показа и края на войната на Русия против Украйна под формата на нуклеарна детонация на фона на Кремъл в Москва. Освен това AI предсказва пожар на фона на " небостъргачите на Сталин ".





Ядрена детонация в Москва Снимка: LIGA.net

В едно по-далечно бъдеще изкуственият художник вижда опустошени градове, цялостни с великански роботи. Но това е най-песимистичният сюжет. При по-благоприятно развиване, бъдещите генерации ще летят със самолети при ясно небе. Двете картини демонстрират синьо-оранжев киберпънк метрополис, който има атмосфера, напомняща на кино лентата Blade Runner.



Тези, за които Земята е тясна, ще могат да се реалокират на Марс: Midjourney сподели населено място под огромен транспарантен купол и хора, които се разхождат на открито. На фона на алената повърхнина на планетата, синьото небе се откроява, учените евентуално ще намерят метод да възстановят атмосферата на планетата. AI също показа подиуми, въодушевени от дълбокия космос: звезден транспортен съд на фона на газова планета, аспект на звездите в системата Алфа Кентавър, извънземно с пипала на непозната планета.



We`re launching the Midjourney Multiverse! As of *now* anyone can invite our bots to any server on Discord with https://t.co/aaFp5y1jO0
— Midjourney (@midjourney)

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР