Изкоренени дървета, счупени клони по улиците и съборени покриви са

...
Изкоренени дървета, счупени клони по улиците и съборени покриви са
Коментари Харесай

Апокалипсис в Хърватия, халата идва насам!

Изкоренени дървета, счупени клони по улиците и съборени покриви са част от картината, с която осъмнаха жителите на Загреб, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.

Движението на няколко места в хърватската столица е пресечен, не се движат и рейсовете по няколко линии. Местни медии оповестяват, че в границите на нощта пожарникарите са се отзовали на 150 сигнала. Полицията издаде предизвестие към жителите да не излизат от домовете си, в случай че не е неотложно, и да заобикалят престоя навън.

„ Поради мощния вятър, който през днешния ден духа в Загреб и Загребския окръг, се предлага жителите да не излизат на открито, в случай че не е неотложно. Това важи изключително за деца и възрастни. Препоръчваме жителите да употребяват публичния превоз. Също по този начин призоваваме жителите да не пътуват до планинските региони “, се споделя в изказването. Метеоролозите от целия балкански район оповестиха мощни превалявания през идващите два дни и предизвестиха за заплаха от наводнения.

Както към този момент БЛИЦ осведоми прогнозата на синоптичката от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева е : "През цялата седмица ще сме под въздействие на област на ниско атмосферно налягане. Непрекъснато ще има условия за купесто-дъждовни облаци в следобедните часове. Повече превалявания ще има в Западна България. В обособени дни ще има и на изток. Разбира се, не са изключени и градушки. По-ниските температури при започване на тази седмица се дължат на Средиземноморски циклон, само че не можем да се тормозим за слани и тези температури не са изключение от естественото. "








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР