Изключително важно е българите да имат доверие в изборния процес.

...
Изключително важно е българите да имат доверие в изборния процес.
Коментари Харесай

Президентът призова гласоподавателите за масово участие в балотажа

 Изключително значимо е българите да имат доверие в изборния развой. Много от хората не отиват да гласоподават, тъй като нямат доверие, че техният избор ще бъде регистриран правилно и против това би трябвало да се борим. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто упражни правото си на глас във втория тур на локалните избори в София.

Президентът прикани гласоподавателите за всеобщо присъединяване в балотажа на изборите в страната, с цел да не се позволява купеният и корпоративен избор да дефинира тяхното бъдеще. Огромният брой недействителни бюлетини на първия тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират организацията и доверието в изборния развой, съобщи Румен Радев. Затова президентът ще инициира среща с управлението на Централната изборна комисия, с органите на реда, с парламентарно показаните политически партии, с цел да бъдат разисквани пропуските в изборите и отстъплението от прозрачността на изборния развой. Президентът уточни, че въвеждането на машинно гласоподаване би решило въпроса с големия брой недействителни бюлетини, който сега е неприемливо висок.

Държавният глава съобщи, че е дал своя вот за транспарантно и дейно ръководство на София и нейното бъдеще като съвременна и зелена европейска столица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР