Изключително признателни сме на фондация „Нашите недоносени деца“, която отново

...
Изключително признателни сме на фондация „Нашите недоносени деца“, която отново
Коментари Харесай

„Нашите недоносени деца“ с нова кампания в помощ на Неонатол...

Изключително признателни сме на фондация „ Нашите недоносени деца “, която още веднъж провежда благотворителна акция в помощ на отделението по Неонатология в „ УМБАЛ-Пловдив “ и на дребните ни пациенти. Това съобщи началникът доктор Диана Аргирова във връзка акцията за обезпечаване на профилирана здравна техника, стартирала неотдавна по самодейност на неправителствената организация.

„ Когато ме попитаха от фондацията от какво се нуждаем, обясних, че ни е нужна система за противоположна осмоза, която ще използваме за дестилирана вода, която употребяваме за апаратурата в ежедневната ни работа. Много потребна за екипа ще бъде и лампа, която пресъздава фината кръвоносна система на бебето и улеснява прецизната работа на медицинските експерти при интервенции, като обезпечава по-добър венозен достъп”, сподели доктор Аргирова.

Екипът на Неонатология в „ УМБАЛ Пловдив " се грижи за към 170-200 недоносени бебета годишно. У нас преждевременното родените деца всяка година са към 10% от всички, в някои обитаеми места броят им обаче е доста над междинния за страната - близо 18% или към 6000 недоносени бебета. Те се раждат прекомерно рано и са неподготвени за живот отвън майчината вътрешност. Поради ниското тегло и донякъде развитите си органи и системи, имат потребност от профилирани грижи с високотехнологична здравна техника, с цел да оцелеят.

Благодарение на благотворителните начинания на фондация „ Нашите недоносени деца “ отделението в „ УМБАЛ-Пловдив “ е получило кувьоз, монитори за наблюдаване, кислородни апарати, столове за кърмене. С тяхна помощ е обзаведена и специфичната фамилна стая, където родителите имат опция да поддържат връзка с децата, до момента в който са в лечебното заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР