Изключително опасната субстанция с фентанил достигна до наркопазара във Варна.

...
Изключително опасната субстанция с фентанил достигна до наркопазара във Варна.
Коментари Харесай

Смъртоносен коктейл: Има 9 смъртни случая след употреба на хероин с фентанил

Изключително рисковата субстанция с фентанил доближи до наркопазара във Варна. Вече има смъртни случаи след приложимост на хероин, подправен с това вещество. Данните са от центрове за лекуване на зависимости. Властта взе ограничения през днешния ден.

Официална статистика за смъртни случаи измежду наркозависимите, които са изгубили живота си след използването на фентанил, няма. Но по данни от центрове за лекуване на зависимости тези случаи зачестяват.

Вече има най-малко 10 съдбовни случая на умряли след приложимост, твърди Павел Павлов

От полицията във Варна потвърдиха, че при започване на лятото за първи път са открили съществуването на производни на веществото на наркопазара. Вече има и арестувани.

От няколко години фентанилът се популяризира като зараза в Северна Америка и Европа, най-много поради ниската си цена.Какви опасности обаче крие използването на фентанил в композиция с хероин?

„ Приготвя се доста елементарно в незаконните лаборатории и е 100 пъти по-активен от хероина. Хероинът се явява по-скъп “, твърди проф. доктор Снежа Златева, шеф на Клиника по токсикология в МБАЛ-Варна към ВМА.

От тази седмица се основава нов координационен механизъм, уточни министър председателят

При използването на фентанил е доста по-вероятно да се получи свръхдоза. „ Той доста мъчно се дозира, тъй като е доста мощен. Възможно е, в случай че е подправен с хероин, кокаин или метамфетамини, едната доза съвсем да няма резултат, а другата - да има гибелен резултат върху потребителя “, изяснява Павел Павлов, началник на лечебен център във Варна.

„ Те не знаят, че вътре има фентанил. Продава се за по-скъпия хероин. В нанограми той провокира прекъсване на дишане. Когато спре дишането, даже да разполагат с антидот в едната ръка, дишането въпреки всичко стопира. Три минути са значими в този случай “, проф. доктор Снежа Златева.

По време на преследваното от десния прозорец при пасажера почнало изхвърлянето на предмети

От полицията във Варна откриват за първи път съществуването на фентанил на наркопазара в края на май, а през предходната седмица бяха арестувани две дами на 40 и на 53 години. „ При интервенцията са конфискувани към 200 грама от наркотичното вещество, аналог на фентанила “, разясни контрольор Ирена Петричева, отдел " Охранителна полиция " в ОДМВР-Варна.

По публични данни от полицията, от април насам във Варна има девет смъртни случая на наркозависими, само че не е изрично доказано дали гибелта е настъпила след използването на фентанил. А в токсикологично-химичната лаборатория във Военноморска болница го срещат все по-често.

При обиск в дома на един от пасажерите е открит още един пакет от опиата

„ Действително през последните години, месеци, се следи известно увеличение на честотата на видяните случай на остра интоксикация с фентанил “, безапелационен е доцент Георги Бончев, завеждащ токсикохимична лаборатория в МБАЛ-Варна към ВМА. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР