Изключителният вандалски акт, с който привърженици на Възраждане“ изцапаха с

...
Изключителният вандалски акт, с който привърженици на Възраждане“ изцапаха с
Коментари Харесай

Вандализъм заплашва европейските ценности в България. Институциите осъждат атаката

Изключителният вандалски акт, с който последователи на „ Възраждане “ изцапаха с алена багра постройката на ул. „ Г. С. Раковски “ 124 в София, в която се обитават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше наказан остро от европейските институции.

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди в „ Туитър “ вандалската демонстрация против Дома на Европа в София.

„ Сградата, в която се обитава Бюрото за връзка на Европейския парламент в София, беше взета под прицел от вандали, недоволни от позицията ни в поддръжка на Украйна. Ще я почистим. Нашата поддръжка за Украйна ще става все по-силна. Нашият глас, осъдителен нашествието на Русия, ще става все по-силен. #СлаваНаУкрайна “.

Преди това Европейската комисия също осъди вандалските прояви против постройката на нейното посланичество в София, в нейна позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция от Представителството на комисията в България.

„ Правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи, се отбелязва в позицията. Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая “, написа в нея.

Проявата беше наказана по-рано от говорителката на Комисията Мириам Гарсия Ферер. Тя добави, че Еврокомисията ще осведоми способените органи, които дават отговор за следствието на случая.

В позиция до медиите българското и Министерство на външните работи осъди похищението против постройката.

„ Подобни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава “, се споделя в позицията.

За страдание този вандалски акт не показва страната ни в добра светлина пред европейските ни сътрудници, тъй като опонира на главните европейски полезности. Подобни осъществявания единствено надграждат неприятния ни интернационален имидж. А цената, която може би ще платим е участието ни в  Шенген и еврозоната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР