Изказвам най-дъбоката си синовна признателност и осъзнавам изключителната отговорност, че

...
Изказвам най-дъбоката си синовна признателност и осъзнавам изключителната отговорност, че
Коментари Харесай

Борисов на срещата с Вселенския патриарх Вартоломей: Руската агресия в европейска Украйна е брутален антихристиянски акт

Изказвам най-дъбоката си синовна благодарност и съзнавам изключителната отговорност, че съм почетен от Първосветителя на вселенското Православие с Орден " Кръст - Христос Вседържител " на Майката-Църква по отношение на 130-годишнината от полагането на Основния камък на Желязната черква " Св. Стефан " в Истанбул, възобновена с помощта на съглашението сред нашето държавно управление и моя огромен другар - президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, написа във Facebook Борисов.
 
Негово светейшество одобри някогашния министър председател на България в патриаршията, излиза наяве от видео, оповестено от Борисов във Facebook. Молим се за България, сподели на Борисов архиепископът на Америка Елпидофор, с който водачът на ГЕРБ се срещна във Вселенската патриаршия. " Господ да си ни пази страната ", добави Борисов. Вие ще сте огромен водач, Бог да ви благослови, получи той благоволението на архиепископа.
 
Половин час по-късно Борисов към този момент бе при Вартоломей, а на срещата участва и митрополитът на Халкидон, който е първи по ред след патриарха.
 
" Руската експанзия в европейска Украйна е жесток антихристиянски акт, който предизвиква голямо страдалчество на украинския народ. Това заявих по време на срещата си с Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей I. За мен беше огромна чест да бъда признат на визита във Центъра на Православието - Великата Христова Църква на Константинопол (Истанбул) в кабинета на Негово Всесветейшество. От своя страна Патриарх Вартоломей ме увери, че се моли за здравето и благополучието на българския народ ", написа Борисов във Facebook.
 
А за внуците му имаше особено благословение за здраве. " Благодаря, че и те изстрадаха за всичките тези години ", сподели водачът на ГЕРБ. И се пошегува, че на срещата му с Вселенския патриарх има доста фотографи. След срещата Борисов участва на работа в Патриаршията. Преди това Борисов посети Желязната черква " Св. Стефан " край Златния рог, която бе реставрирана, в това число и с помощ от ръководените от него български държавни управления.  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР