„Украйна трябва спешно да засили противовъздушната си отбрана пред лицето

...
„Украйна трябва спешно да засили противовъздушната си отбрана пред лицето
Коментари Харесай

Бербок: Украйна спешно трябва да засили противовъздушната си отбрана


„ Украйна би трябвало незабавно да ускори противовъздушната си защита пред лицето на непрестанните съветски офанзиви “.

Това съобщи немският външен министър Аналена Бербок, която дойде на необявено посещаване в Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ситуацията в Украйна още веднъж се утежни трагично с масираните съветски въздушни офанзиви против гражданската инфраструктура и бруталната съветска атака в Харковска област “, сподели Бербок.

„ За да се отбрани от дъжда от съветски безпилотни самолети и ракети, Украйна незабавно се нуждае от засилена противовъздушна защита. Нашата поддръжка се основава на дълбокото разбиране, че Украйна ще завоюва тази война. Владимир Путин има вяра, че Украйна и нейните съдружници в даден миг ще изчерпят силите си, сподели тя, само че ние имаме потенциала да устоим “, добави топ дипломатът.

Миналата седмица Зеленски предизвести, че съветската сухопътна атака, почнала този месец в източната част на Харковска област, може да е единствено „ първа вълна “ и че съветските войски може да се насочат към град Харков - вторият по величина в Украйна.

Украинският президент неколкократно прикани съдружниците на Украйна да дават най-малко още 7 системи за противовъздушна защита, в това число най-малко две за отбрана на Хрковска област./БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР