Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите

...
Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите
Коментари Харесай

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от компанията за пазарно разузнаване IntoTheBlock, огромните крипто вложители са нараснали доста своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от стартирането на спот ETF през януари.

IntoTheBlock оповестява, че въвеждането на спот BTC ETF за американските пазари от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) бележи нова епоха на институционално приемане на Биткойн . Крипто китовете са придобили Биткойн на стойност към $16.8 милиарда след утвърждението на ETF при започване на годината.

Години наред крипто секторът очакваше институционално присъединяване и стартирането на спот BTC ETF и в този момент това към този момент е реалност. И както се вижда, ползата към този нов капиталов инструмент единствено пораства.

Платформата за разбор отбелязва, че количеството Биткойн, държано от огромни вложители, известни като китове, се е върнало на равнищата преди срутва на FTX. Въпреки това, този път обичайните финансови компании поеха ролята, изпълнявана преди този момент от мениджърите на криптоактиви.

От стартирането на ETF китовете са нараснали своите Биткойн притежания с 250,000 BTC. Докато минали водачи в промишлеността като Genesis, FTX и Three Arrows Capital бяха унищожени по време на мечия пазар през 2022 година, от този момент се намесиха обичайни финансови субекти, натрупвайки обилни количества BTC.

Дълго време се очакваше хедж фондовете да закупят Биткойн ETF, а последните разкрития удостоверяват, че институции като Millennium Management, JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo и доста други са вложили големи суми, наблягайки възходящото внимание към пазара на BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР