Компанията за търговско застраховане на имущество и пострадали поради злополуки

...
Компанията за търговско застраховане на имущество и пострадали поради злополуки
Коментари Харесай

Тайната инвестиция на Уорън Бъфет, която може да му докара огромни печалби

Компанията за комерсиално обезпечаване на имущество и потърпевши заради злополуки Chubb е едно от значимите попълнение в портфейла на Уорън Бъфет през последните три тримесечия.

Бъфет е придобил близо 26 милиона акции на Chubb – дял, който сега се прави оценка на почти $6.9 милиарда, което го прави топ 10 в портфейла на Berkshire Hathaway. Този ход се вписва добре в богатия опит и триумфа на Бъфет в застрахователния бранш, който е главен съставен елемент на Berkshire Hathaway, защото той придобива осигурителен бизнес малко откакто поема контрола над компанията през 1965 година Застрахователните интервенции обезпечават скъп плаващ приход от награди, който Бъфет употребява за вложение в други благоприятни условия.

С повече от 60 години в застрахователния бранш опитът на Бъфет му дава доста преимущество при идентифицирането на подценени застрахователни акции. Впечатляващите резултати и стратегическите качества на Chubb го трансформират в привлекателна инвестиция. През 2023 година доста застрахователни компании, в това число Chubb, се възползваха от по-високите цени и лихвени проценти.

Целогодишният чист приход на акция на Chubb набъбна със 75.9%, с помощта на 13.5% нарастване на чистите записани награди и по-добри застрахователни маржове. Тези положителни резултати продължиха и през първото тримесечие, като чистите записани награди се усилиха с 14.1%, евентуално заради по-високите цени.

Инвестиционният портфейл на Chubb, състоящ се от дълготрайни активи с закрепен приход като скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки, и корпоративни облигации, също стартира да демонстрира мощен растеж на капиталовите доходи, защото Федералният запас увеличи лихвените проценти. През първото тримесечие приходите от вложения набъбнаха с 25.7%. Силните съществени интервенции и подобряващата се възвръщаемост на вложенията акцентират за какво Бъфет намира Chubb за привлекателна.

За вложителите, които търсят надеждна стойностна акция във финансовия бранш, Chubb може да си заслужава да бъде прегледана по-отблизо. Компанията се вписва добре в капиталовата философия на Бъфет, като демонстрира мощни съществени интервенции, усъвършенства възвръщаемостта на вложенията и поддържа атрактивна оценка. Това прави Chubb привлекателна алтернатива за тези, които желаят да последват образеца на Бъфет и да прибавят постоянна застрахователна акция към портфейла си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР