Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната

...
Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната
Коментари Харесай

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, прочут с създаването на операционната система Linux, неотдавна изрази своя песимизъм към криптовалутите.

В скорошна обява 54-годишният компютърен академик подлага на критика криптовалутите, наричайки ги „ ужасно средство за измами “ и ги оприличава на типична Понци скица, предопределена да откри.

Той хумористично съпостави неверието си в криптовалутите с това, че не има вяра в Дядо Коледа, феята на зъбките или великденския заек.

Торвалдс, видна фигура в придвижването за отворен код и основателят на разпределената система за надзор на версиите Git, в миналото се спекулираше, че е мистериозният основател на Биткойн , Сатоши Накамото. Този слух закупи мощ, когато беше обявено, че през януари 2022 година е настъпила една единствена смяна на име в Linux Kernel на.

Торвалдс обаче разясни, че това е дело на шегобиец, който употребява системата на GitHub, с цел да наподобява по този начин, като че ли техният git обект е част от неговото вместилище. Той отхвърли тези клюки като „ празен звук “ и съобщи, че не има огромно Биткойн положение.

В обявата си Торвалдс също отхвърли концепцията за софтуерната уникалност, описвайки я като и източник на Въпреки че признава, че концепцията се трансформира в завладяваща научна фантастика, той твърди, че непрекъснатият експоненциален напредък е нереалистичен, отбелязвайки, че

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР