Цените на суровия петрол започнаха седмицата с високи темпове след

...
Цените на суровия петрол започнаха седмицата с високи темпове след
Коментари Харесай

Цените на петрола скочиха след новината за смърта на президента на Иран

Цените на суровия нефт започнаха седмицата с високи темпове след трагичната вест, че хеликоптерът, пренасящ иранския президент Ебрахим Раиси и външния министър на страната Хосейн Амирабдолахиан, се е разрушил, вследствие на което те са починали.

Според първичен отчет на Reuters Раиси и Амирабдоллахиан са пътували през планински терен в гъста мъгла, връщайки се от откриването на взаимен азербайджанско-ирански план за водноелектрическа централа покрай границата с Азербайджан.

По-късно бе доказано, че избавителните екипи са достигнали мястото на злополуката и са открили гибелта на всички пасажери на борда.

След новината цените на суровия нефт вид „ “ се покачиха над $84 за барел, а на West Texas Intermediate – до $80 за барел. Очакваше се двата бенчмарка да продължат да се повишават, защото се появи повече информация за случая в Иран.

За да резервира стабилността, висшият водач на Иран, аятолах Али Хаменей, направи изказване, с цел да успокои обществеността, че държавните каузи ще продължат без спиране. По първични данни злополуката се дължи на неприятни метеорологични условия, които също по този начин са усложнили напъните за търсене и избавяне.

Свързани с това вести, които биха могли да допринесат за неустойчивостта на пазара, оповестяват, че престолонаследникът на Саудитска Арабия ще отсрочи визитата си в Япония заради здравословни проблеми на татко си.

Някои анализатори считат, че това, в комбиниране със събитията в Иран, може да докара до нараснала неустановеност на петролните пазари. Не всички специалисти обаче са съгласни с евентуалното влияние. Уорън Патерсън от ING означи, че „ “, както оповестяват от Reuters.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР