Изграждането на коридорите 4, 8 и 10 обсъдиха министър-председателят Бойко

...
Изграждането на коридорите 4, 8 и 10 обсъдиха министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

Борисов: За да бъде Европа стабилна и сигурна е нужна свързаност между Западните Балкани и ЕС

Изграждането на коридорите 4, 8 и 10 разискаха министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти в Лондон, оповестяват от пресслужбата на държавното управление. Премиерът е в английската столица за присъединяване в капиталов конгрес, отдаден на страните от Западните Балкани, чийто уредник е финансовата институция.

Бойко Борисов акцентира значимостта на инфраструктурната съгласуваност сред страните от Западните Балкани с останалите страни от Европа като изискване за сполучливо развиване на целия континент.

„ За да бъде разпрострат икономическия капацитет и разцвет в района, с цел да бъде Европа постоянна и сигурна, е нужна съгласуваност както сред страните от Западните Балкани, по този начин и сред района и прилежащите страни в Европейски Съюз ", съобщи българският министър-председател и добави, че единствено по този начин ще се почувстват действителните изгоди от взаимната работа.

Той означи, че в района са нужни още вложения, работни места и положително трансгранично съдействие, което да бъде ориентирано към възстановяване живота на хората. Това ще бъде и съществена тематика на идната среща на водачите от Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани в София на 17 май.

Борисов приветства активността на Европейската банка за възобновяване и развиване в района, която е един от най-големите вложители тук и има значима роля при договарянето на трансграничните инфраструктурни планове, чиято цел е да се увеличи комерсиалният продан и конкурентоспособността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР