Изграждане на военен оперативен център за киберотбрана. Това е заложило

...
Изграждане на военен оперативен център за киберотбрана. Това е заложило
Коментари Харесай

Управленската програма предвижда създаването на военен оперативен център за киберотбрана

Изграждане на боен действен център за киберотбрана. Това е заложило държавното управление в управническата стратегия в бранш " Отбрана ", оповестена на уеб страницата на Министерския съвет. В в началото оповестената стратегия на обединението ГЕРБ - " Обединени патриоти " тематиката за киберсигурността не присъстваше въобще. Предвижда се обезпечаване на непрестанно наблюдаване на дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " на Министерство на вътрешните работи, с цел да се реагира навреме на хакерски атаки.

Въпреки че ръководещите оповестиха, че ще усилят бюджета за защита на 2% от Брутния вътрешен артикул (БВП) до края на мандата си, който е през 2021 година, в новата стратегия това е планувано да се случи до 2024 година До 2025 година пък би трябвало да е подготвен План за развиване на въоръжените сили. Министерство на защитата ще вземе и присъединяване в създаването на нова или актуализирането на остарялата Стратегия за национална сигурност.

Военно-патриотичните съюзи заемат значима част в бранш " Отбрана ". Заедно с тях военното министерство ще провежда взаимни действия като отдаване на военни почести и отбелязването на годишнини и бележити дати. Предвижда се още подкрепяне на активността на сходни организации за патриотичното образование на младежта и съхраняването на традициите на Българската войска.

" Осигуряване в образователните стратегии в учебните заведения на нужното наличие, ориентирано към съхранението на военно-историческата памет и усилването на патриотичното образование на младежта ", написа още в управническата стратегия, като се акцентира, че ще се работи в тясна връзка с просветителното министерство.

Министерството на защитата възнамерява да се освободи от непотребните недвижими парцели и движими движимости, като средствата от тях ще се влагат в поддържането на наличната техника, закупуването на нова такава, както и за бойна подготовка. В модернизацията на армията ще се включат представители на българската отбранителна промишленост и научно-изследователски институции.

Предвижда се взаимните действия на армията и Министерство на вътрешните работи да се усилят. Военни ще правят взаимни въоръжени патрули с органите на Министерство на вътрешните работи. Те ще могат да подкрепят служителите на реда и при провеждането на заградителни и издирвателни интервенции. Ще има спомагателна военна защита на обекти от сериозна значимост за националната сигурност.

Заложено е повишение на заплатите в бранша. Управленската стратегия планува нарастване на главното месечно заплащане на войнишкия състав, както и въвеждане на автоматизирана индексация на главните месечни хонорари на военнослужещите по отношение на повишението на междинната работна заплата за страната.

Връщането на наложителната наборна военна работа ще премине първо през необятен публичен спор. Ще бъдат разширени съществуващите стратегии за военно образование на учениците в междинните учебни заведения. Освен това се чака образуване на доброволчески батальони, които ще са в състава на Единния център за начална военна подготовка в Плевен и Центъра за подготовка на експерти в Сливен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР