Изглежда просто не върви на Telltale Games, които за втори

...
Изглежда просто не върви на Telltale Games, които за втори
Коментари Харесай

Отново уволнения в Telltale Games

Изглежда просто не върви на Telltale Games, които за повторно след 2018 бяха пометени от сериозна метла.

Миналата седмица управлението на студиото удостовери новината, че е стартирало серия от уволнения, като точния брой на освободените чиновници не се загатва. Като причина за дейностите им се акцентира „ актуалната икономическа обстановка “.

„ Със страдание би трябвало да заявим, че заради актуалните пазарни условия, на нас ни се наложи да освободим някои от екипа ни. Не взехме това решение леко и отдадеността ни за описване на истории и търсене на нови способи за това, си остават същите. Благодарни сме на всички за тяхната лоялност, която демонстрираха по време на това пътешестване и работим по това да поддържаме всички наранени “, пишат Telltale. Те твърдят, че всички планове, по които сега студиото работи не са наранени от уволненията и към момента се работи по тях. Но в Интернет се появи малко по-различна информация.

Изявлението на Telltale пристигна скоро след обява на шефа на синематиките в компанията Джона Хуанг, съгласно която по-голямата част от екипа на The Wolf Among Us 2 е освободена. Както си спомняте евентуално, играта трябваше да излезе по-късно тази година, само че беше забавена за 2024. Хуанг твърди, че екипа, работещ по The Wolf Among Us 2, част от който е и той, по този начин или другояче бил дребен. Той и сътрудниците му били уволнени още при започване на септември, само че не влиза в конкретика поради подписано от него съглашение за неразгласяване на вътрешна информация.

„ Това е болна тематика, само че се усещам длъжен да допълня новините с уволнения в гейм фирмите: Telltale освободиха множеството от нас при започване на септември. Статусът на The Wolf Among Us 2 – не мога да разясня (подписано съглашение за мълчание). Игрова промишленост – би трябвало да се обединим “, написа Хуанг, който е работил точно по The Wolf Among Us 2.

През 2018 година, Telltale Games известни с интерактивните си прекарвания, като хиовата гейм версии на The Walking Dead, Game of Thrones и Stranger Things, оповестиха, че на процедура студиото престава да съществува след 15 години в промишлеността. По-голямата част от състава му е освободен. Причината още веднъж се явява финансова. Година по-късно то бива възобновено с част от старите чиновници на компанията. Вече излезли и първата игра на това ново студио – гейм акомодация на The Expanse. Студиото възвърне също по този начин и работата по The Wolf Among Us. Дали обаче няма да забележим повторното му закриване, следва да разберем.

В момента следим серия от уволнения в голям брой гейм студиа и компании. GamingBolt напомнят, че в последните седмици и месеци такива бяха оповестени към този момент в Epic Games, Creative Assembly, Team17, Naughty Dog, Crystal Dynamics и други

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР