Изглежда, че сме стигнали до точката, от която няма връщане

...
Изглежда, че сме стигнали до точката, от която няма връщане
Коментари Харесай

Пожари, наводнения и бедност: доказателства, че Конниците на Апокалипсиса вече са тук

Изглежда, че сме стигнали до точката, от която няма връщане обратно

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, изказвайки се на Общото заседание през 2020 година, сподели, че хората на Земята са минали границата, и четирите Конника на Апокалипсиса към този момент са тук. Какъв смисъл е прикрит в думите му?

Червеният конник – война

Гутериш уточни главните рискове за човечеството и направи мистични паралели. Според него Червеният конник – войната – към този момент е забил копието на раздора в сърцето на света. Все повече хора умират от терористични офанзиви и доста от тях би трябвало да изоставен домовете си и да избягат, заради политически спорове, които не са се случвали след Втората международна война.

Въпреки че за благополучие няма световен спор сред нациите, това не прави ситуацията по-лесно. Няма война като такава, за каквато сме чели в учебниците по история, само че всичко в близост се разрушава като къща от карти. Хората са обзети от суматоха и боязън – правилните оръжия на ездача. Нито едно потомство на земята към момента не е изпитвало подобен под паника боязън от бъдещето.

Черен конник – апетит

И тук още веднъж има доказателства, че всичко се случва в този момент. Болни растения, суши, наводнения, торнада, горски пожари – всичко това предизвика изгубването на живота на нашата планета.

Доказателство могат да бъдат катаклизмите, които Земята претърпява в последно време. През 2019-2020 година горските пожари в Австралия убиха повече от 3 милиарда животни – на фотоси от космоса континентът безусловно приличаше на Ада на Земята. А последните бюлетини с вести са ужасяващи: до момента в който Белгия и Германия се оправят с следствията от тежко наводняване, южното крайбрежие на Турция е обхванато от пожари, а в доста курорти е оповестена частична евакуация.

Температурите по цялата планета не престават да чупят върхове. Просто погледнете през прозореца – там има кипяща горещина, която не се е случвала от 100 години насам.

Страхът от апетит за нас не е притча. В края на краищата гладът е там, където няма ресурси, и съвсем всеки в фамилния списък има тъжна история за стопени за момент спестявания, неналичието на работа, повишение на цените и беднотия.

Гладът е най -силно изразен в страните от третия свят – в Африка и Индия, само че имаме ли гаранция, че скоро той няма да доближи и до нас? Или може би той към този момент е тук, само че просто още не усещаме цялостната степен на неговото наличие?

Бял конник – чума или мор

Той има няколко имена, само че същността е една и съща. Ездачът носи болест, предопределена да унищожи човешката раса. Последните събития, които се случват в света, демонстрират, че морът не е единствено на път, той е тук и е крепко открит на нашата земя.

Първо испански грип, по-късно СПИН, след това епидемията от Ебола, в този момент ковид. Човечеството измисля ваксини и медикаменти, само че ездачът не спи и сее нови, още по-сложни заболявания. Ще можем ли да се оправим с това?

Последен е Бледият конник – Смъртта

В най -широкия смисъл на думата Смъртта е неразделна част от битието, само че тук явно приказваме за гибелта на човечността.

Брат протяга ръка на брата, наследник на татко, политиците се давят в лакомия, корупция и суетност. Много хора дават приоритет на материалното, компрометирайки съвестта си. Не е ли демонстрация това на гибелта на човешкото в нас?

Книгата на откровенията на Йоан Богослов споделя, че Бог е този, който изпраща и четирите Конника на Апокалипсиса, с цел да сеят раздори и опустошения в света.

Защо Всемогъщият прави това? Уморен ли е Бог да ни обича?

Самите ездачи не са краят на света, те просто отварят друга врата. Може би вярващите ще кажат, че Всемогъщият желае да протегне ръка към сърцата ни и да ни каже по негов си метод, че живеем неправилно. Въпреки това, ездачите са просто метод да ни внуши, че всичко към момента може да бъде поправено, просто би трябвало да сме подготвени да го създадем.

Инфо: www.scoop.co.nz

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР