Изглежда, че грижата за косата е лесна: основното е да

...
Изглежда, че грижата за косата е лесна: основното е да
Коментари Харесай

Лоши навици: фризьорите на звезди разказаха какво да не правите с косата си

Изглежда, че грижата за косата е лесна: главното е да изберете добър шампоан и да я разресвате деликатно. Но колористката Кристел Куадра и специалистът по цветовете Рита Хазан, които са виновни за безупречните коси на Бионсе, Дженифър Лопес, Марая Кери и доста други звезди, описаха кои са най-честите неточности, допускани даже от тези, които са сигурни, че не го вършат. Как вярно да се грижим за косата, разказаха експертите в изявление за Daily Mail.

Според двамата фризьори, утвърдени от звезди, даже неправилната техника на разресване може да докара до голям брой дълготрайни проблеми. Според специалисти, в случай че разресвате косата си от горната страна надолу, както вършат множеството хора, това ще докара до раздробяване.

Според Кристел, в случай че започнете от корените, четката ще начупи заплетените косъмчета. Най-безопасната техника на разресване е да започнете от най-долната част на косата си, като започнете с дребен сектор на върха и продължите нагоре.

Мнозина не виждат нищо неприятно в това да спят с мокра коса, да не желаят да употребяват сешоар или да чакат косата да изсъхне сама. Просто не го правете. И казусът не е в мократа възглавница.
 момиче, грижа за косата, по какъв начин да срешете косата си, по какъв начин да изсушите косата си, допустимо ли е да спите с мокра глава Спането с мокра глава е нежелателно Снимка: Getty
Косата в мокро положение е най-уязвима, което значи, че когато изсъхне върху възглавницата, става чуплива. Също по този начин не е доста потребно за косите да се търкат в калъфка за възглавница. Ако не желаете да се откажете от този табиет, спете върху копринена калъфка за възглавница, с цел да сведете до най-малко вредите.

А хората с боядисана коса би трябвало да употребяват единствено шампоан, предопределен да се грижи за боядисани къдрици.

Особено значимо е да избягвате шампоани със сулфати, тъй като те могат да отстранен цвета на косата ви, изключително на сивата коса.

Боядисването на косата вкъщи също може да не е доста потребно, изключително в случай че имате проблематична коса. Готовата багра е универсална и не регистрира тези нюанси, тъй че резултатът може да не е същият като на фотографията.

Стегнатите опашки и плитките също отслабват косата, причинявайки рухването й. Така че не правете стегната опашка прекомерно постоянно, в противоположен случай може да развиете това, което се назовава „ тракционна плешивост “ или отчасти оплешивяване.
 момиче, грижа за косата, по какъв начин да срешете косата си, по какъв начин да изсушите косата си, допустимо ли е да спите с мокра глава Стегнатите опашки и плитките повреждат косата Снимка: Getty Images
Не можете да оформяте косата си с прекомерно горещи принадлежности, както и да ги изсушавате с прекомерно парещ въздух. Трябва да употребявате термозащитни средства и да наблюдавате температурата, в противоположен случай просто ще изгорите косата си.

И не подценявайте балсама, когато миете косата си. Много хора считат, че отстранява размера, само че балсамът е значим. В последна сметка, в случай че шампоанът е предопределен да почиства косата, да отстранява потта или мъртвите частици от кожата, тогава балсамът защищава косата от увреждане.

И главната неточност, допускана от мнозина, е прекомерно честата приложимост на сухи шампоани.

Това е комфортен артикул, толкоз комфортен, че доста хора го употребяват като сурогат на елементарния шампоан. Съставките на сухите шампоани обаче запушват порите на скалпа, нишестето се натрупва в косата и всичко това води до обстоятелството, че косата става матова и по-късно стартира да пада.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР