Издирването на аржентинската подводница, която изчезна на 15 ноември, достига

...
Издирването на аржентинската подводница, която изчезна на 15 ноември, достига
Коментари Харесай

Издирването на аржентинската подводница достигна критична фаза, вижте какво се случва!

Издирването на аржентинската подводница, която изчезна на 15 ноември, доближава сериозна фаза. Провалът да се засече плавателният съд към този момент цяла седмица значи, че той е потопен, допускат специалисти. Ако това е по този начин и подводницата не може да изплува на повърхността, тя към този момент изчерпва последните си ресурси от О2.

Десетки самолети и кораби от над 12 страни, в това число Съединени американски щати и Русия, претърсват океана. 44 души са на борда на плавателния съд. Какво може да се случва с тях. Как се оцелява в обстановка на цялостна изолираност някъде в дебрите на океана?

азкъсвани от напрежение околните на екипажа чакат в база „ Мар дел Плата “. Наоколо се събират и други хора, които се молят със сълзи на очи. Ако издигнатата преди повече от 30 години в Германия подводница не е могла да изплува на повърхността, откакто даде финален сигнал на 15 ноември, тя към този момент изчерпва последните си ресурси от О2. Все по-отчаяно избавителни екипи от целия свят претърсват океана.

Русия изпрати океанографски проучвателен транспортен съд, а Англия – аероплан Си-130 на Кралския военновъздушен флот, който ще зарежда други самолети, с цел да организират по-дълги търсения. За пръв път след Фолклендската рецесия през 1982 година английски боен аероплан каца в Аржентина. Говорителят на военноморските сили на страната Енрике Балби заяви, че малко преди изгубването е бил регистриран необикновен звук, който се проверява. Прави се всичко допустимо, с цел да се откри подводницата, уточни той.



Капитан Енрике Балби: „ Военноморските сили подхващат интервенция с големи мащаби. Чужди страни обилно предложиха съдействието си за издирването и спасяването на потъналата подводница. Правим всичко в рамките на човешките благоприятни условия. Използваме последните постижения на технологията и помощта на непознатите страни “.

Търсенето на подводница е мъчно, защото те се проектират и строят, с цел да не могат да бъдат откривани. Ако са на морското дъно, не издават никакъв звук. Екипажът би могъл да укаже местоположението си, като изпрати специфични сигнали или освободи устройство, което изплува на повърхността.

На борда на подводницата са 44 души, измежду които и първата жена подводничар на Аржентина, наричана „ кралица на океана “.
Какво ли се случва с екипажа, оказал се в безмилостна изолираност, някъде в дебрите на океана. Първата и най-голяма заплаха е задушаването, поради дефицит на О2 и струпване на въглероден моноксид. Друг риск е наводнение на подводницата, което от своя страна може да докара до пожар.

Едно от най-важните правила в такива обстановки е да се забави дишането, с цел да се пести О2. Това би могло да значи да се сведе всяка активност до най-малко, в това число говоренето, с цел да се пести О2. Студът и влагата в металния тулум на подводницата могат да са унищожителни за духа, само че екипажът е добре подготвен и порядъчен.

Подводници потъват рядко. Последният подобен случай е злополуката с „ Курск “, при която починаха всички 118 индивида на борда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР