Издирването на алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от

...
Издирването на алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение От Премиера Бойко Борисов: Много Важна Нова Информация За Изчезналия Алпинист Боян Петров

Издирването на алпиниста Боян Петров, който е в неопределеност от 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите, продължава. Вчера стана ясно, че Министерството на външните работи на България и дипломатическите ни задачи в Пекин и Делхи са в непрекъсната връзка с 4 министерства в Китай, Тибетската алпинистка асоциация и непалските управляващи с искане за интензивно търсене на българския планинар.

Министър Екатерина Захариева посочи, че едвам преди 15 минути, след десетки телефонни позванявания е пожелан хеликоптер. Тя съобщи, че информацията, че хеликоптерът е изпратен още през вчерашния ден, е неверна. Изпратени са 6 професионални спасители, които макар неприятното време стоят горе, с цел да могат да тръгнат към Лагер 2. Когато времето разреши ще тръгне и хеликоптерът, съобщи Захариева.

Борисов разяснява и случая с онкоболната. " Направихме и всичко, каквото е допустимо и за тази наша сънародничка да се върне в България. Беше мъчно, само че дай Боже към този момент да се лекува по този начин, както споделя медицината ", сподели министър председателят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР