Издателят на американския вестник "Ню Йорк таймс" Артър Окс Сулцбъргър-младши

...
Издателят на американския вестник "Ню Йорк таймс" Артър Окс Сулцбъргър-младши
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс преминава в ръцете на следващото поколение Сулцбъргър

Издателят на американския вестник "Ню Йорк таймс " Артър Окс Сулцбъргър-младши напусна поста и съобщи управлението на сина си, съобщи Ройтерс. 37-годишният Артър Грег Сулцбъргър, който бе заместител на основния издател, поема длъжността на татко си от през днешния ден. 66-годишният Артър Окс Сулцбъргър-младши, който е отпред на изданието от 25 години, ще остане в компанията като ръководител на борда на шефовете, предава Българска телеграфна агенция.
Артър Грег е към този момент шестият следващ член на семейство Окс-Сулцбъргър, който застава отпред на вестника, учреден през 1851 година и спечелил си славата на флагман на американската публицистика. Първият представител на клана, станал издател на "Ню Йорк таймс ", е Адолф Окс, който през 1896 година купува вестника, спасявайки го от банкрут. Артър Окс Сулцбъргър се причислява към изданието през 1978 година като сътрудник и синът му, въпреки овреме да му е отредена лидерската роля, също дълго работи в нюзрума.
Той поема управлението в комплициран интервал, когато вестникът е обект на чести и остри рецензии от президента Доналд Тръмп. През 2016 година приходите на "Ню Йорк таймс " от 1,5 милиарда $ са по-малко от половината от тези преди десетилетие, което значително се дължи на упадъка на печатните медии. Бързо растящите му доходи от цифрова реклама обаче станаха модел за сектора. За третото тримесечие на 2017 година изданието регистрира напредък на оперативната облага от 9 млн. $ до 33 млн. $ посредством главно на приходите от електронни абонаменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР