Избраният от пловдивската листа на ГЕРБ-СДС бивш министър на културата

...
Избраният от пловдивската листа на ГЕРБ-СДС бивш министър на културата
Коментари Харесай

Вежди открива новия парламент, шефът ще е от ГЕРБ

Избраният от пловдивската листа на ГЕРБ-СДС някогашен министър на културата Вежди Рашидов ще е ръководител на първото съвещание на новия парламент. Нагазилият трайно в политиката ваятел навършва 70 години на 14 декември и е най-възрастен измежду всички 240 депутати.  

25-годишната Небие Исмет Кабак от Движение за права и свободи, определена в Пазарджик, пък е най-младата измежду сътрудниците. Близо до нея по възраст е 27-годишният Николай Алгафари от ГЕРБ, наследник на политическия PR Нидал Алгафари.

Най-колоритното име в редиците на Политическа партия още веднъж ще бъде депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Бившият министър на спорта на “Има подобен народ ” Радостин Василев, който влeзе в очевиден конфликт със Слави Трифонов и управлението на Има Такъв Народ, влиза в Народното събрание. Но този път като народен представител на " Продължаваме промяната ".

Окончателно станаха ясни и националните избраници от Пловдив-град и региона. В 16-и МИР трите мандата на ГЕРБ-СДС са за Стефан Шилев, Вежди Рашидов и Радомир Чолаков. " Продължаваме промяната " ще бъдат показани от Никола Минчев, Христо Даскалов и Венцислава Любенова. Лидерът на Демократична България Христо Иванов взима единствения мандат на обединението. Иван Петков-Бебето ще бъде избраникът на Българска социалистическа партия, Ангел Георгиев - на " Възраждане ", Лилия Недева - на " Български напредък ", и Танер Али - на Движение за права и свободи.

В 17-и МИР ГЕРБ-СДС класира Десислава Трифонова, Младен Шишков и Иван Червенков. Политическа партия праща Росен Костурков и Стою Стоев, а Веска Ненчева и Манол Генов са представителите на Българска социалистическа партия. Бившият регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов взе единствения мандат на Демократична България. Стоян Таслаков е депутатът на " Възраждане ", Румен Йончев влиза за " Български напредък ", а ветеранът Рамадан Аталай за следващ път ще съставлява Движение за права и свободи. Отсега е ясно, че най-вероятно за ръководител на новото Народно заседание ще бъде определен претендентът на ГЕРБ. Очаква се това да бъде Десислава Атанасова, която оглавяваше групата на своята партия в предходния парламент. От Промяната към този момент оповестиха, че шефският пост се поставя на спечелилите от изборите и те ще повдигнат единствено зам.-председател на Народно събрание. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи първото съвещание на новите депутати до края на тази седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР