Избраната формула ще дава възможности Има такъв народ да се

...
Избраната формула ще дава възможности Има такъв народ да се
Коментари Харесай

Анализатори за кабинета 7/8: Реален е рискът за подмяна, а не промяна

" Избраната формула ще дава благоприятни условия " ИТН " да се договаря на парче и с партии от статуквото - било за изборната система, било за Иван Гешев. Това би могло да докара до замяна, а не смяна - рискът е действителен ". Така политологът Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики разяснява във Facebook да не договаря коалиция, а да " поеме политическата отговорност " и да предложи собствен проектокалинет отпред с Николай Василев от царското държавно управление.

Даниел Смилов направи и къс разбор на показаните от водача на Има Такъв Народ цели:

" С 24% поддръжка Слави Трифонов изиска карт бланш за управляването на страната и определянето на нейните цели. Предложеното държавно управление е от експертен вид, в което мнозина от министрите нямат съответен опит. Съдебната промяна се свежда до премахването на профилираните съдилища и прокуратура, като няма да се прави нищо във връзка с основния прокурор. Мантрите за референдума остават и са единственото по-конкретно нещо измежду целите ".

Поставянето на автомагистралите и детските градини като приоритет е саморазбираемо, тъй като всяко държавно управление би трябвало да ги прави, разяснява Даниел Смилов. " Министър по ромските въпроси е доста добра концепция, поради която Има Такъв Народ би трябвало да бъдат поздравени. Астронавтите и изключително македонският астронавт е по-скоро анекдот, даже и концепцията да бъде осъществена ", написа още политологът.

" Ако и това не е рецесия на политическата ни система. При 40% дали своят вот, победилият с десети от % предлага държавно управление без консултация с останалите партии и като че ли няма друга допустима опция ", разяснява културологът проф. Ивайло Дичев във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР