Избори по време на пандемия, но не веднъж, а неколкократно

...
Избори по време на пандемия, но не веднъж, а неколкократно
Коментари Харесай

ВИДЕО ОБЗОР България гласува четири пъти в пандемията

Избори по време на пандемия, само че не един път, а неколкократно – по този начин можем да опишем изминаващата към този момент 2021 година Българите отидоха на избори за четвърти път тази година. И от началото до края виновните пловдивчани държаха на максимата „ в случай че не гласуваш, нямаш право да ругаеш “. Всичко стартира на 4 април 2021 година, а изборната интензивност с всеки идващ избор падаше. От 50.61% на парламентарните избори през април тя стигна до 33.7 % на балотажа за президент, където един против различен се изправиха двойките Румен Радев – Илияна Йотова и Анастас Герджиков – Невяна Митева.

4 април 2021 година - избори, които никои не беше виждал – стерилизация и маски поради коронавирус ограниченията. И все пак изборната интензивност беше относително висока – 50.61%. Дори и спортуващите първо гласоподаваха, а по-късно упражняваха.



Тогава най-висока изборната интензивност беше в регион „ Централен “, само че и етническите квартали не пропуснаха да „ хвърлят своя избор “



Кабинет по този начин и не съумя да се образува и не след дълго пристигнаха и идващите избори. Датата беше 11 юли, а всеобщо хората бяха тръгнали по почивки. И изборната интензивност падна до 42.19%.



И до момента в който едни гласоподаваха, други разглеждаха най-новата атракция на Пловдив Епископската базилика.



А напълно машинното гласоподаване за първи път препъна ромите. Това обаче се повтори и на идващите избори.



Правителство по този начин и не съумя да се образува още веднъж, откакто първата политическа мощ „ ИТН “ взеха решение, че договаряния се вършат, като другите партии се преценяват с тях. Така се стигна и до 14 ноември, когато се организираха избори 2 в 1 – за парламент и за президент. Избирателната интензивност към този момент беше 40.50%.



А хората към този момент гласоподаваха и се имунизираха.



Драстично обаче спадна изборната интензивност в „ Столипиново “.



Първа политическа мощ стана новата партия на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев Политическа партия „ Продължаваме Промяната “, само че президент не се излъчи. Затова на 21 ноември пристигнаха следващите избори за държавен глава, където един против различен се изправиха Румен Радев и Анастас Герджиков.



Въпреки че изборната интензивност на балотажа падна до малко над 30 %, то в някои региони на Пловдив денем имаше раздвижване, само че то беше по-малко спрямо това от 14 ноември.



Други като етническите махали обаче писаха деня дъждовен.



И по този начин крайният резултат е безапелационна победа на двойката Румен Радев – Илияна Йотова над Анастас Герджиков – Невяна Митева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР