Изборът на депутати в областните съвети започна в неделя сутринта

...
Изборът на депутати в областните съвети започна в неделя сутринта
Коментари Харесай

Хонконг гласува

Изборът на депутати в регионалните препоръки стартира в неделя сутринта в 18 области на Хонконг. Гласуването се прави в условия на засилени ограничения за сигурност заради опасността от митинги и провокации от антиправителствени радикали. На процедура цялата полиция от 31 000 души беше мобилизирана, с цел да обезпечи ред на събитието.

Гласуването се организира при висока изборна интензивност.

" Мнозина са недоволни от настоящия политически климат и безпорядък в Хонконг, по тази причина считат за належащо да дойдат и да отразят възгледите си ", сподели пред ТАСС гласоподавател.

Гласуването ще се трансформира в барометър на публичните настроения на фона на продължаващите всеобщи митинги от началото на лятото. В момента обстановката в града е спокойна, не се виждат нови безредици през последните пет дни. Това разреши изборите да се проведат в точния момент, макар че беше премислена опцията за отлагането им.

В града ще работят повече от 600 изборни секции, които ще се затворят в 22:30 (16:30 българско време). Ще бъдат определени 452 от 479 депутати на регионалните препоръки, за които над 4,1 милиона души ще могат да гласоподават. За присъединяване в изборите бяха регистрирани 1090 претенденти.

Досега към 75% от местата в регионалните препоръки се направляваха от проправителствени партии, които обичайно се радват на поддръжката на управляващите, огромния бизнес и синдикатите.

След актуалните избори този баланс може да се промени ненапълно, макар че наблюдаващите считат, че е малко евентуално претендентите от опозицията да съумеят да заемат по-голямата част от местата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР