Избирателната активност към 18:00 часа е 68%Изборният ден в Каталуния

...
Избирателната активност към 18:00 часа е 68%Изборният ден в Каталуния
Коментари Харесай

Изборите в Каталуния приключиха,броят се гласовете

Избирателната интензивност към 18:00 часа е 68%

Изборният ден в Каталуния завърши, като към този момент е почнал развой по броене на гласовете, оповестява " Франс прес ", представена от Агенция " Фокус ".

Гласоподавателите, пристигнали и чакащи на опашки след края на гласуването, въпреки всичко ще получат правото да упражнят гласа си. Според публични данни, изборната интензивност е извънредно висока, въпреки организацията да не предлага точна цифра. Към 18:00 часа обаче 68% от имащите право на глас бяха отишли до урните.

Припомняме, че вотът бе проведен от Мадрид, откакто централното държавно управление задейства член 155 от Конституцията на Испания, с цел да суспендира самостоятелните пълномощия на Каталуния, чиито парламент разгласи едностранна самостоятелност на 1 октомври тази година. Някои от претендентите за изборите - в това число и отстраненият от служба ръководител на Женералитата Карлес Пучдемон, са изправени пред обвинявания за образуване на протест за ролята им в оповестяване на независимостта, което в допълнение покачва градуса на напрежението. Повечето екзитполове дават преднина на партиите, които желаят обособяване на Каталуния от Испания. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР