Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да

...
Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да
Коментари Харесай

Важно за всички избиратели под карантина 

 Избирателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност, могат да гласоподават с преносима изборна кутия в изборите за президент и вицепрезидент на Р България, и за народни представители на 14 ноември 2021 година, като подадат е-заявление посредством Портала за достъп до електронни услуги на Държавна организация " Електронно ръководство “. Е-заявлението може да се подава до изборния ден, в това число. Услугата се дава от общински администрации и е оповестена на Портала в раздел " Граждански права и юридически ред “, секция " Избори 2021 ", .

Заявлението би трябвало да е саморъчно подписано, като се показват имената на гласоподавателя, ЕГН, непрекъснатият адрес и адресът на карантиниране. За да подаде електронно заявката, гласоподавателят би трябвало да има Квалифициран електронен автограф (КЕП) и профил в системата " Електронно връчване “. Заявителят се уведомява за включването му в изборния лист за гласоподаване посредством преносима изборна кутия по телефон или посредством електронната поща, посочени в заявката му.

На територията на всяка община/район се назначава минимум една преносима Секционна изборна комисия, при съществуване на не по-малко от 7 гласоподаватели, сложени под наложителна карантина и наложителна изолираност според Закона за здравето, и декларирали предпочитание да гласоподават с преносима изборна кутия. Тези гласоподаватели гласоподават на мястото, където са сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност.

Ако един гласоподавател дава отговор по едно и също време на условията за гласоподаване с преносима изборна кутия в секция за гласоподаване на гласоподаватели с трайни увреждания и в секция за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, той гласоподава във втория тип секция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР