Изабел и Николай Николаеви са олицетворение на надеждата. Онази надежда,

...
Изабел и Николай Николаеви са олицетворение на надеждата. Онази надежда,
Коментари Харесай

Битка с неизлечима болест: Как родителите на 4-годишната Рали събират пари за разработката на терапия?


Изабел и Николай Николаеви са въплъщение на вярата. Онази вяра, която е толкоз мощна и пропита с обич към най-ценното, че съумява да пробие път - там, където няма и диря от различен човешки крайник.

Зрителите се срещнаха с тяхната история в рубриката „ Спасените “ на журналиста Кристина Газиева.

Двамата се борят за лекуването на щерка им Ралица. Детето е със Синдрома на Лий, една от най-редките заболявания.

Рали последователно губи силите си. Защото заболяването убива силата й. Спряла е да се усмихва, даже не плаче.

Родителите ѝ се борят да открият лекуване, което действително не съществува, само че имат вяра, че то може да бъде основана.

„ Действително генната терапия е нещо, което е върха на острието на науката сега. Има създадени няколко генни лечения за необятно публикувани редки болести. Малко си опонират двете думи, само че голям брой с редките болести има няколко създадени към този момент такива лечения, само че особеното е, че за всяки за всеки тип разновидност би трябвало тази генна терапия да се приспособява, да се тества, да се доразвива технологията, а нашата щерка има по-особена разновидност с това, че тя се намира в митохондриалния геном, до момента в който множеството други разновидности се намират в ядрото на клетката и в основата ДНК-то “, описа Николай.

„ Очакваната стойност на предклиничните проучвания, които ние се опитваме да финансираме е 600 000 $. Стигнали сме съвсем половината от тази сума с помощта на нашите старания, с помощта на няколко други фамилии от Съединените американски щати и проучванията са към момента в стадия обмисляне, обрисуване на логаритмите и методиките, по които ще се създадат лабораторните мишки, с които ще се изследват. Това е едно мощно затруднение - да направиш лабораторна мишка, която да бъде задоволително добър модел на болестта, тъй че да тестваш действително успеваемостта “, сподели Николай.

Как да помогнете на дребната Рали, можете да видите във " Facebook " страницата.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР