“Ивицата Газа се превръща в “гробище за деца.Генералният секретар на

...
“Ивицата Газа се превръща в “гробище за деца.Генералният секретар на
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Ивицата Газа се превръща в “гробище за деца”

“Ивицата Газа се трансформира в “гробище за деца ”.Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш акцентира, че отбраната на цивилните “трябва да бъде от първостепенно значение ” в спора сред Израел и палестинската формация Хамас, предава Ройтерс.

“Ивицата Газа се трансформира в “гробище за деца ”

“Наземните интервенции на Израелските отбранителни сили и продължаващите бомбардировки удрят цивилни, лечебни заведения, бежански лагери, джамии, църкви и уреди на Организация на обединените нации – в това число убежища. Никой не е в сигурност ”, съобщи Гутериш

Безразборни ракети към Израел

“В същото време Хамас и други бойци употребяват цивилни като живи щитове и не престават да изстрелват безсистемно ракети към Израел ”, добави той.

По думите му се правят очевидни нарушавания на интернационалното филантропично право и в тази връзка още веднъж прикани за договарянето на филантропична пауза.

Израел е хвърлил 35 хиляди тона експлозиви върху линията от началото на ескалацията на близкоизточния спор на 7 октомври. Това изказване направи членът на Политбюро на Хамас Осама Хамдан на конференция в Бейрут, напомня Safenews.

“Хамас “ се е подготвила за продължителна и изтощителна война и има вяра, че може да задържи настъплението на Израел задоволително дълго, с цел да принуди върлия си зложелател да се съгласи на преустановяване на огъня, споделиха пред Ройтерс двама източници, близки до управлението на организацията.

“Хамас “е натрупал оръжия, ракети, храна и медицински материали, настояват източниците, които желаеха да останат анонимни поради сложността на обстановката. Групировката е уверена, че хилядите ѝ бойци могат да оцелеят месеци наред в града от тунели, издълбани надълбоко под палестинския анклав, и да затруднят израелските сили с градска партизанска тактичност, споделиха източниците пред Ройтерс.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР