Ивайло Стоянов от Самоков и Стефка Бончева от София спечелиха

...
Ивайло Стоянов от Самоков и Стефка Бончева от София спечелиха
Коментари Харесай

Ивайло Стоянов и Стефка Бончева триумфираха в Sandanski Open 2017 II

Ивайло Стоянов от Самоков и Стефка Бончева от София завоюваха купите в последния за годината шампионат на фамилната тенис СПА верига „ Уикенд тур “ Sandanski Open 2017 II. Надпреварата събра участници от Бургас, Варна, Шумен, Враца, Пловдив, Самоков, София, Сандански и Петрич и макар че уредниците пуснаха спомагателни места за присъединяване, схемата не побра всички искащи. В шампионата се включиха 40 мъже и 20 дами, а свободните места бяха запълнени преди два месеца.

В събота прогнозата за дъжд не се извърши и макар студения вятър всички мачове започнаха в точния момент. Участниците трябваше да изиграят по три срещи в групите, с цел да стане ясно кой ще се класира за елиминациите на идващия ден. Фаворитите взеха своето без усложнения и се класираха за финала. Най-интересната среща в групите беше сред Цветомир Ценков и Костадин Панов. Двамата направиха същински театър, в който Коце надви след тайбрек. Вечерта всички се събраха в локалния пиано бар, с цел да честват победи и загуби.

В неделя времето беше надалеч по-благосклонно като слънцето не се скри през целия ден. Условията на кортовете на „ Интерхотел Сандански “ бяха съвършени, а околните на играчите изоставиха примамливите басейни в СПА центъра и в зоната за релакс на хотела, с цел да гледат оспорваните мачове. При дамите за следващ път Стефка Бончева не срещна сериозна опозиция от съперничките си и само на финала беше затруднена от Анелия Тенева. Стефка, която има десетки трофеи и във вечерните шампионати на Интерактив тенис, завоюва мача с 6:3.

„ Турнирът беше супер и времето беше ужасно – сподели щастливата победителка на финала. - Имаше в действителност мощни участници. Най-много ме затрудниха Вики Станчева на полуфинала, Анелия Тенева на финала, а огромната изненада беше Надежда Шутова. Момичетата играха доста добре, а Илияна Шейтанова и Анелия направиха страховит полуфинал. Доволна съм от играта си и от успеха. Отдавна не упражнявам, тъй като нямам време, а играя единствено с цел да се стоварвам. Това е тайната на триумфа. Винаги вземам участие на драго сърце в „ Уикенд тур “, любувам се на почивката и релакса за мен и за фамилията ми. И този уикенд успяхме да отидем в СПА центъра и на басейна, а през 2018 година още веднъж ще се включа във веригата. “

Борбата за купата при мъжете беше доста по-оспорвана, като с отлична игра се откроиха Росен Марков, Костадин Панов, Ивайло Стоянов, Кирил Стоянов и Димитър Атанасов. Росен победи мъчно Кирил, а на полуфиналите и Димитър, като по този метод се класира за край още в първото си присъединяване в Sandanski Open. Другият финалист беше Ивайло Стоянов, който съумя да се реваншира за загубата седмица по-рано от Костадин Панов. Двамата направиха същински театър със страхотни разигравания, като публиката приветства съвсем всяка точка. Срещата се игра на осветяване, което очевидно повлия на бургазлията Марков, а Иво сподели по-стабилна игра и взе мача с 6:3. Така купата отиде в Самоков. До този миг и двамата финалисти нямаха присъединяване в Sandanski Open, като Ивайло Стоянов беше дебютант и в „ Уикенд тур “.

„ За пръв път участвах в тази верига и съм прелестно сюрпризиран - сподели първенецът след успеха. – Впечатлен съм от онлайн системата за резултатите, която улеснява доста играчите. Само „ Уикенд тур “ предлага тази опция, която е съчетана и с отлична организация. Дойдох с цялото семейство и сме доста удовлетворени. Играх доста тенис и идната година отново ще се включа. Най-сериозният ми съперник за купата беше Костадин Панов, който е от Сандански и познава настилката чудесно. Той ме затрудни най-вече, въпреки и на полуфинала. Коце ми е доста добър другар, той ме предложения да вземам участие в шампионата и поради него се включих в „ Уикенд тур “. Играли сме доста пъти, само че този път успеха беше за мен. Останалите участници също бяха на равнище. Взех купата, тъй като съм в доста добра форма. Тази година имам доста победи и триумфи. Тук демонстрирах неизменност, непоклатимост от съществена линия и добър сервис. Ако имам време ще стана постоянен участник в „ Уикенд тур “.

Шампионите при дамите и при мъжете получиха ваучери от „ Баболат “ и нощувка за двама в „ Интерхотел Сандански “.

По традиция уредниците организираха и конкуренция за смесени двойки, която беше като допълнение за участниците в сингъл форматите и събра повече от 20 дуета. Победители станаха Диана Митева / Атанас Иванов, победили на финала Матс и Мария Налсен с 6:1.

Sandanski Open 2017 II беше последният шампионат за годината от календара на „ Уикенд тур “. Той събра рекорден брой участници и посетители, а всички си дадоха обещание да поддържат отлична форма до първата конкуренция през 2018-а, която по традиция още веднъж ще бъде в Сандански.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР