Иван Портних.В Аспарухово ще могат да се разгледат паркът и

...
Иван Портних.В Аспарухово ще могат да се разгледат паркът и
Коментари Харесай

Портних: Работим, за да намалим още повече задръстванията във Варна!

 Иван Портних.

В " Аспарухово " ще могат да се прегледат паркът и музеят навън, който ще бъде основан по протежението на Аспаруховия вал. В Белослав ще могат да се посетят Музеят на стъклото и подводница " Слава ", която следва да бъде превърната в музей, уточни Портних. Кметът изясни, че съдействието с бизнеса може да стане под формата на публично-частно партньорство.

" Убеден съм, че 2020-а още веднъж ще е година на развиване за Варна и това движение на възобновяване, което демонстрирахме, освен ще се резервира, само че и ще се усили ", посочи Иван Портних. Това ще стане и с 20-те плана на Варна, които ще бъдат изпълнявани през 2020 година

Първият от тях е рибарското пристанище " Карантината “. Строителните действия във водата напредват и контурът е към този момент построен, означи кметът. Той е уверен, че портът и постройката ще се трансфорат в една същинска атракция за Варна и обичано място за разходка за жителите и гостите на града. Ще има и рибен ресторант. Предвижда се и създаване на атракционно рибарско населено място, където ще се демонстрира по какъв начин се плетат мрежи.

Продължава работата по транспортни решения, които да понижат още повече тапите в морската столица. Общината ще започва разяснителна акция, в границите на която ще бъдат припомнени разпоредбите за придвижване в кръгово кръстовище. На процедура тапите се получават поради неправилни дейности от страна на водачите, означи градоуправникът. Много е значимо хората да употребяват мигачи и да демонстрират на останалите участници в придвижването навреме накъде се движат. Това ще облекчи придвижването, счита Иван Портних. 

" Факт е, че във Варна се строи интензивно. Факт е, че това презастрояване си е проблем, само че то е заложено в годините обратно и няма нищо общо с администрацията в предния й мандат ", разяснява кметът на морската столица. Той добави, че доста от имотните покупко-продажби се случват с капиталова цел, в това число и от чужденци. Според Портних по никакъв метод нарастването с 0,4 % на налога за придобиване на парцел няма да се отрази на наклонността. С генерираните спомагателни средства пък ще се усъвършенства инфраструктурата.

" За 2020 година поисквам на всички здраве. А другояче си поисквам да имаме изискванията и опцията за още повече работа и по-малко политиканстване. Виждаме, за жалост, че доста хора не са разбрали, че изборите са свършили и не престават с внушаването на някакви лъжи,  абсолютно погрешни изказвания и спекулации със страховете на хората, в това число и във връзка с водата ", съобщи варненският кмет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР