Иван Мандов се класира втори, а Тодор Стойчев завърши трети

...
Иван Мандов се класира втори, а Тодор Стойчев завърши трети
Коментари Харесай

Сабльорите Иван Мандов и Тодор Стойчев с призови места на сателитния турнир на сабя за мъже в Багдад

Иван Мандов се класира втори, а Тодор Стойчев приключи трети на сателитния шампионат на сабя мъже в Багдад. Българите играха чудесно и стигнаха до медалите в конкуренцията на 39 фехтовачи от 10 страни.

Иван Мандов излезе от групите с три победи и две загуби. В директните елиминации, в спор за място измежду най-хубавите 16, той победи Аменалах Хмиси от Тунис с 15:13. В идната среща Мандов в профил Миад Абедини от Иран с 15:9. В дуела за място на полуфиналите българинът победи Мохамед Алхилфи от Ирак с 15:14. В срещата за място на финала сабльорът ни надигра Осама Алмасри от Йордания с 15:11, а във финала отстъпи след оспорвана игра с 13:15 пред Артьом Саркисян от Казахстан и взе сребърния орден.

Тодор Стойчев стартира мощно в групите, като записа четири победи от пет срещи. В елиминациите той победи Али Мафтух от Мароко с 15:4 и Шерзод Мамутов от Узбекистан с 15:8. В срещата за място на полуфиналите Стойчев в профил Йълдъръм Енвер от Турция с 15:14. В дуела за място във финала българинът отстъпи пред Артьом Саркисян от Казахстан с 10:15 и завоюва бронзов орден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР