ИТН и БСП са от партиите, които могат да загубят

...
ИТН и БСП са от партиите, които могат да загубят
Коментари Харесай

Мира Радева: Единственото, което обединява четирите формации, е страхът да останат извън властта

" Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия са от партиите, които могат да изгубят от предварителни избори – това демонстрират всички изследвания ", разяснява социологът Мира Радева пред. " Българска социалистическа партия е с двама доста мощни съперници. Едната е центристката групировка на Стефан Янев, който ще се опита да вземе про-Радев настроения, пропрезидентски настроения ляв и центристки електорат, и другата позиция към този момент е крайната бих споделила – тя не е вярно да се назовава лява, само че крайната проруска геополитическа наклонност в лицето на „ Възраждане “. И в този смисъл Българска социалистическа партия ще се окаже евентуално в един капан сред два разрастващи се балона от двете страни ", уточни социологът.

" Донякъде и „ Демократична България “ изпитват действителен боязън, че в идващия парламент няма да имат позициите, които имат в този ", съгласно Радева. " Трябва да си даваме сметка, че едни хора, които към този момент надалеч не са и млади – над 40 година, имат потребност да осъществят цялостния си житейски капацитет. От друга страна, бих споделила: нашето потомство, което е от 60 нагоре, то пък не желае и да отстъпи позиции, тъй като да кажем изпитва съмнение или тъй като просто позициите му са се усладили ", разяснява още Мира Радева.

Според нея, в случай че съумеят да сформират държавно управление с третия мандат, то няма да има дълъг живот. " Такова държавно управление на мен ми се коства, че ще бъде доста кратковременно и може да ни докара до обстановка тъкмо преди зимата още веднъж да сме в навечерието на избори ", предвижда тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР