ITF W60 Барселона, осминафиналИзабелла Шиникова – Ева Гереро Алварес 6-4,

...
ITF W60 Барселона, осминафиналИзабелла Шиникова – Ева Гереро Алварес 6-4,
Коментари Харесай

Изабелла Шиникова записа нова победа в Барселона


ITF W60 Барселона, осминафинал

Изабелла Шиникова – Ева Гереро Алварес 6-4, 6-3

Изабелла Шиникова удължи победната си серия, постигайки нов успех на W60 шампионата в Барселона. Българката доближи до четвъртфиналите на конкуренцията след двусетов триумф над представителката на домакините Ева Гереро Алварес (№382).

Следващата съперничка на третата ни ракета ще бъде Мария Бондаренко (№374) или петата сложена Арина Родионова (№197).

Шиникова имаше преимущество във връзка с асовете (5-2), като също така завоюва 85% от точките си на първи сервис (22/26). Българската тенисистка оползотвори пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Гереро Алварес осъществя две от четирите точки за пробив, до които доближи (50%).

Шиникова поведе с 2-0, само че след това позволи поврат. Въпреки това обаче тя продължи да играе на доста високо равнище и стигна до нов пробив, като даде единствено три точки в последните три гейма от сета и се наложи с 6-4.

Вторият сет стартира по подобен метод, само че при разменени функции – Гереро Алварес поведе с 2-0, само че Шиникова възвърне равенството. Българката продължи да господства и приключи дуела със серия от четири следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-3 след 1 час и 16 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР