ITF W15 Монастир, полуфиналИзабелла Шиникова – Елена Милованович 1-6, 6-4,

...
ITF W15 Монастир, полуфиналИзабелла Шиникова – Елена Милованович 1-6, 6-4,
Коментари Харесай

Шиникова претърпя поражение на полуфинала в Монастир


ITF W15 Монастир, полуфинал

Изабелла Шиникова – Елена Милованович 1-6, 6-4, 2-6

Изабелла Шиникова завърши присъединяване си на W15 шампионата в Монастир след проваляне от 809-ата в ранглистата Елена Милованович на полуфинала. Оглавяващата схемата българка изигра мощен втори сет, само че това не бе задоволително и тя не съумя да запише нова победа на конкуренцията в Тунис.

Шиникова записа по-малко асове (1-3), само че броят на двойните ѝ неточности също бе по-нисък (1-4). Тя завоюва 46% от точките си на първи сервис (22/48) и осъществя шест от 17-те си точки за пробив (35%), до момента в който нейната съперничка оползотвори девет от своите 19 брейкпойнта (47%).

Милованович доминираше изцяло първоначално, като осъществя два поредни брейка и натрупа удобен задатък от 4-0. Шиникова върна един от пробивите, само че насладата ѝ не търпя дълго. Сръбкинята реализира нов брейк, който след това затвърди и по този метод завоюва сета с 6-1.

Във втората част Шиникова подвигна равнището и съумя да пробие сервиса на съперничката си за пръв път от началото на дуела. Милованович изравни резултата, само че по-късно третата ни ракета още веднъж взе самодейността и поведе с 4-2. В много дългия и оспорван десети гейм Шиникова пропусна цели шест сетбола, преди въпреки всичко да реализира задачата си и да завърши втората част при 6-4 в своя изгода.

За страдание заключителната част стартира по този начин, както и първата – с два пробива и преднина от 3-0 за Милованович. Шиникова върна един брейк и понижи резултата на 3-2, само че това бе последният положителен миг за нея в днешния дуел. Въпреки напъните си българката не завоюва повече геймове до края и загуби с 1-6, 6-4, 2-6 след 2 часа и 24 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР