Италия започна набирането на пенсионирани лекари като част от спешните

...
Италия започна набирането на пенсионирани лекари като част от спешните
Коментари Харесай

Италия наема пенсионирани лекари за борба с коронавируса

Италия стартира набирането на пенсионирани лекари като част от незабавните старания за подсилване на здравната система с 20 000 спомагателен личен състав за битка с ескалиращата вирусна зараза, съобщи БГНЕС. Мярката беше една от няколкото, признати от държавното управление по време на среднощното съвещание на кабинета, което пристигна откакто средиземноморската страна регистрира още 49 смъртни случая.
Броят на умрелите от заболяването в петък от ковид беше най-високият от двуседмичната рецесия и докара броя на жертвите в Италия до общо 197 - най-големият отвън Китай.
Ускоряващото се разпространяване на заболяването COVID-19 изпразни италианските жп гари и летища, като в същото време трансформира елементи от Рим в призрачни.
Много от заведенията за хранене и кафенетата в града бяха затворени в петък вечерта или имаше празни маси, следени от личния състав, който нямаше какво друго да прави.
Улицата, която води от Колизеума на Рим по продължение на Форума, беше пуста, а превъзходните руини стояха в естественото си величие - само че без тълпи от туристи - в слънчевата, топла съботна заран.
Резкият спад на броя на посетителите води до вреди в италианската туристическа промишленост и способства за опасенията, че анемичната стопанска система е на път да върне назад в криза.
Правителството заяви, че набирането на медицински личен състав би трябвало да помогне за удвояване на личния състав в отделенията за белодробни и инфекциозни заболявания в лечебните заведения.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР