Италия вече няма да бъде европейски бежански лагер, заяви новият

...
Италия вече няма да бъде европейски бежански лагер, заяви новият
Коментари Харесай

Италия вече няма да бъде "европейски бежански лагер", закани се новият вътрешен министър

Италия към този момент няма да бъде " европейски бежански лагер ", съобщи новият вътрешен министър на страната Матео Салвини, като даде обещание твърди дейности за понижаване на броя идващи в Италия мигранти и за изпращане на към този момент пристигналите назад в домовете им, съобщи " Ройтерс ".

Салвини е водач на дясната партия Лига и вицепремиер в новата популистка коалиция. Два дни откакто държавното управление постави клетва, Салвини отпътува за Сицилия, главната входна точка за повече от 600 000 мигранти, пристигнали в Италия от Северна Африка от 2014 година насам.

" Купонът свърши " за мигрантите в Италия, сподели той. Според Лига множеството мигранти в страната нямат право на бежански статут, Италия не може да си разреши да им оказва помощ и като одобряват ниско възнаграждение, те утежняват изискванията за работа за локалните.

В изявление вътрешният министър уточни, че Италия " не може да бъде превърната в бежански лагер " и даде обещание да лобира измежду сътрудниците на страната, с цел да получи повече помощ от Европейски Съюз за справяне с казуса. " Ясно е и е явно, че Италия бе изоставена, в този момент би трябвало да погледнем обстоятелствата ", съобщи той, запитан за думите на немския канцлер Ангела Меркел, че Европа се нуждае от нов метод за имиграцията.

Салвини, който желае във всеки италиански район да се отвори център за задържане и депортиране на мигранти, по-късно написа в " Туитър ": " Или Европа ще ни подаде ръка, с цел да създадем страната ни по-сигурна, или ще изберем други способи ".

След като минимум 48 мигранти починаха през уикенда поради поглъщане на лодката им край крайбрежията на Тунис, Салвини уточни, че няма причина хората да бягат от Тунис, който е " свободна и демократична страна ".

Социологическо изследване, оповестено в събота, сподели, че поддръжката за Лига се е нараснала до 28.5% от 17% на изборите на 4 март. Сега Лигата е със единствено 1.6% зад съдружния си сътрудник, Движение " Пет звезди ", чиято поддръжка понижа леко, откакто партията завоюва 32.7% от гласовете на изборите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР