Италия спечели световната титла по волейбол за мъже на Световното

...
Италия спечели световната титла по волейбол за мъже на Световното
Коментари Харесай

Италия прекъсна полската доминация и стана световен шампион

Италия завоюва международната купа по волейбол за мъже на Световното в Полша - 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20) на финала против отбора на домакините пред 12 хиляди фенове в Катовице.

Така " скуадра адзура " прекъсна превъзходството на поляците, които бяха №1 на предходните два Мондиала през 2018-а и 2014 година Златото е първо за Италия от 24 година и общо четвърто.

Шампионите завършиха първенството без нито едно проваляне, а за Полша загубата беше първа в шампионата. Селекционерът на спечелилите Фердинандо де Джорджи пък стана притежател на трофея и като играч, и като треньор.

Поляците завоюваха първия гейм, само че в идващите три елементи италианците преобладаваха и стигнаха до крайния триумф.

Най-резултатен за триумфа беше Даниеле Лавия с 19 точки, 14 добави Алесандро Микелето, а с 13 приключи Юри Романо. За домакините Александър Сливка се регистрира с 12 точки, а с 11 точки приключи Камил Семенюк.

Капитанът и разпределител на " сините " Симоне Джанели беше разгласен за Най-полезен състезател на Мондиал 2022.

" Чувството не е действително. Миналата година, когато спечелихме Европейското състезание, плаках доста, само че в този момент не мога да рева, тъй като съм извънредно благополучен и разчувствуван. Не мога да мисля за нищо, мога единствено да се усмихвам и да се дръзвам. Толкова се гордея с моя тим! Горд съм, че съм италианец и че съм международен първенец ", сподели Джанели след дуела.

Бронзовите медали завоюва Бразилия, откакто в разногласието за третото място надви над Словения с 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:18) пред 7000 фенове. " Златистите " печелят отличие от шесто следващо Световно състезание, откакто на последните две взеха сребърните медали, само че за първи път са с бронзови.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР