Италия ще продължи да изпраща оръжие на Украйна и ще

...
Италия ще продължи да изпраща оръжие на Украйна и ще
Коментари Харесай

Крайнодясна италианска партия обеща подкрепа за Украйна, ако дойде на власт

Италия ще продължи да изпраща оръжие на Украйна и ще поддържа Киев във войната му против Русия, в случай че консервативният блок завоюва идните национални избори , сподели водачът на най-популярната партия в алианса - " Италиански братя " Джорджия Мелони, представена от Ройтерс.

Крайнодесните " Италиански братя ", бяха една от дребното италиански партии, които откровено поддържаха решението на премиера Марио Драги да изпрати оръжия в Украйна , макар че бяха в съпротива на неговото държавно управление.

За разлика от това, двамата съществени съдружници на Мелони, " Лига " и " Форца Италия " , които бяха в обединението на Драги, останаха доста по-нерешителни, отразявайки техните исторически близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Премиерът по-рано тази седмица, отваряйки пътя за предварителни избори на 25 септември, като социологическите изследвания демонстрират, че десният блок ще ги завоюва, а " Италиански братя " са преобладаващата мощ, което значи, че техният водач Джорджия Мелони може да бъде идващият италиански министър председател.

" Винаги сме защитавали и подкрепяли украинската идея, освен тъй като имаме вяра в идеята, само че и тъй като Италия не може да рискува да бъде слабото звено в западния съюз ", сподели Мелони пред държавната телевизия RAI късно в четвъртък.

" (Западът) би трябвало да знае, че може да разчита на нас ", сподели тя. " Не бих толерирала никаква двоякост по този въпрос. "

Лидерът на " Форца Италя " Силвио Берлускони е непосредствен другар на Путин , до момента в който водачът на " Лига " Матео Салвини похвали съветския президент през 2019 година като " един от най-хубавите държавници на Земята сега ".

И двете партии сложиха под подозрение целесъобразността да се изпращат оръжия в Украйна , както и техният съдружен сътрудник - придвижването " 5 звезди " , изхождайки от позицията, че по този метод Западът забавя неизбежните мирни договаряния.

, като на процедура скапаха обединението, което докара до обвинявания, че поддръжката му за Украйна е стимулирала отдръпването им.

" Неслучайно държавното управление беше свалено от политически сили, които намигат на Владимир Путин ", сподели външният министър Луиджи ди Майо.
 Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин
Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин

Той разгласи Джузепе Конте за пропутински политик

Самият Драги сподели пред Народното събрание тази седмица, че някои от неговите сътрудници са се пробвали да " отслабят нашата съпротива против проекта на президента Путин ", макар че не назова имена.

" Лига ", " Форца Италия " и " 5 звезди " отхвърлят, че позицията им за Украйна е изиграла някаква роля в решението им да отдръпват поддръжката си за Драги.

Руската инвазия в Украйна може би раздели Италия повече от всяка друга огромна западна нация , като изследване от предишния месец сподели, че страната е разграничена сред тези, които преглеждат Москва или Запада като по-голямата спънка за мира в Украйна.

Проучванията на публичното мнение също по този начин демонстрираха, че в Италия - за разлика от другите страни от G7 в Европа Англия, Франция и Германия - има дребна социална поддръжка за изпращане на оръжия в Киев.

Но Мелони сподели, че в този момент е заложено освен това от актуалната война. " Украйна е върхът на айсберга в доста по-широк спор, който има за цел да преначертае международния ред ", сподели тя пред RAI.

Консервативният блок към момента не е съставил стратегия и не е ясно дали " Форца Италия " или " Лига " ще поддържат безкомпромисната проукраинска позиция на Мелони .

Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че " Италиански братя " ще завоюват съвсем 23% от гласовете на изборите на 25 септември, " Лига " - 14,4% и " Форца Италия " с 8,4% .
 Италианският президент разпусна Народното събрание
Италианският президент разпусна Народното събрание

След подадената през днешния ден оставка от премиера Марио Драги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР