Италия ще приключи с извънредното здравно положение на 31 март,

...
Италия ще приключи с извънредното здравно положение на 31 март,
Коментари Харесай

Извънредното положение в Италия, въведено заради коронавируса, приключва на 31 март

Италия ще завърши с изключителното здравно състояние на 31 март, съобщи италианският министър председател Марио Драги , предадоха международните организации.

От април страната възнамерява да облекчи доста от ограниченията, въведени поради пандемията. Поетапно ще бъдат вдигнати рестриктивните мерки за неимунизирани да посещават доста места, както ще се почне от събития навън. Това значи, че по този начин нареченият зелен документ поетапно ще почне да излиза от приложимост.

Училищата ще останат изцяло отворени и няма да има условие за карантина за тези, които са били в контакт със инфектиран човек. От учениците няма да се изисква повече да носят маски от вида ФФП2.

Около 94 % от италианците над 12 години са с минимум една доза от имунизациите против ковид или са се възстановили от прекарана болест.

Драги заяви, че държавното управление ще продължи да следи пандемичната обстановка деликатно и ще е готово да се намеси при положение на пораждане на огнище.  " Но нашата цел е да отворим още веднъж страната допустимо най-скоро ", съобщи Драги.

Извънредното здравно състояние позволяваше на управляващите да заобикалят бюрократичните трудности и да постановат правила посредством постановления. То бе въведено на 31 януари 2020 година

Същевременно от през днешния ден в Италия стартира имунизирането с четвърта доза от антиковидните ваксини на хора в нежно здраве , като да вземем за пример пациенти на диализа или хора, които са били подложени на трансплантация на органи. Четвъртата доза се слага 120 дни след третата доза при тези групи хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР