Италианското правителство възнамерява да проучи внимателно потенциалната продажба на рафинерията,

...
Италианското правителство възнамерява да проучи внимателно потенциалната продажба на рафинерията,
Коментари Харесай

Италия впряга сили да спаси от фалит рафинерията на „Лукойл“

Италианското държавно управление има намерение да изследва деликатно евентуалната продажба на рафинерията, благосъстоятелност на съветската „ Лукойл “ в Сицилия, с цел да предотврати съкращения на работни места и загуба на произвеждане на гориво за страната. Това съобщи в неделя министърът на индустрията Алдо Урсо, представен от Reuters.

Рафинерията ISAB съставлява втората по величина рафинерия в Италия и петата в Европа и наема непосредствено 1000 служащи в един от по-бедните райони на страната.

„ Лукойл “ преговаряше с американската капиталова платформа Crossbridge Energy Partners за продажбата на ISAB в ход, който би оказал помощ да се избегне прекъсването на рафинерията заради идното ембарго върху съветския нефт. Руската група обаче е отхвърлила предлагането на Crossbridge, заяви Financial Times в петък, оказвайки напън върху държавното управление да откри решение за попречване на банкрута на рафинерията, когато петролното ембарго влезе в действие на 5 декември.
„ Лукойл “ отхвърли оферта за завода си в Сицилия, обричайки го на банкрут
Компанията на процедура може да продължи да работи, само че с потреблението на нефт от други пазари с нужното финансово и застрахователно покритие.

В неделя Урсо сподели, че се надява „ Лукойл “ да продължи активността си в Сицилия или, в случай че желае, да продаде бизнеса на италиански или задграничен вложител.

В този случай всяко допустимо прекачване на благосъстоятелност може да бъде обусловено от това, което считаме за фундаментално – непрекъснатостта на производството и равнищата на претовареност “, сподели Урсо в изявление за Radio 24.

Рим има специфични разпореждания против усвояване или по този начин наречените „ златни пълномощия “, с цел да защищити фирмите, които се смятат за стратегически значими, от непознат интерес.

Иначе източник, осведомен с въпроса, сподели на Reuters, че други вероятни купувачи също гледат към ISAB, акцентирайки норвежката енергийна група Equinor.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Lukoil петролна рафинерия рафинерия Италия ПоследниНай-четениКомпании 4 Италия впряга сили да избави от банкрут рафинерията на „ Лукойл “ Компании 140 Time в един век време Любопитно 292 Крит: надалеч от плажовете Компании 1632 BMW възнамерява директни продажби сходно на Tesla Компании 13150 Robinhood на българина Влад Тенев падна жертва на криптозимата Имоти 8914 Еврото ще приближи българските цени на парцелите до европейските Финанси
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР