Италианското правителство отмени ембаргото върху продажбата на оръжия на Саудитска

...
Италианското правителство отмени ембаргото върху продажбата на оръжия на Саудитска
Коментари Харесай

Италия отмени ембаргото върху продажбата на оръжия на Саудитска Арабия

Италианското държавно управление анулира ембаргото върху продажбата на оръжия на Саудитска Арабия, съобщи Ройтерс, като се базира на прессъобщение на кабинета на Джорджа Мелони.

Рим забрани износа на военно съоръжение за Саудитска Арабия беше през 2019 и 2020 година, с цел да се предотврати потреблението на италиански оръжия в спора в Йемен. Мярката към този момент не е наложителна " предвид на променената обстановка ", обявиха италианските управляващи след съвещание на кабинета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Йемен беше обзет от конфликти от 2014 година насам, откакто обвързваните с Иран бунтовници хуси отстраниха държавното управление в столицата Сана. През 2015 година в спора се намеси военна коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, която се опитваше да върне на власт остарялото държавно управление.

През март Рияд и Техеран се съгласиха да възобновят дипломатическите си връзки, които се утежниха през 2016 година. Подобряването на връзките сред двете страни отключи нова самодейност за мир в Йемен.

Италианското държавно управление съобщи, че решението за Саудитска Арабия е " в съгласие " с анулацията на друго ембарго за оръжия, наложено върху Обединените арабски емирства, както и с войната в Йемен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР