Италианският специален модел ще бъде произведен в ограничена серия от

...
Италианският специален модел ще бъде произведен в ограничена серия от
Коментари Харесай

Да ти вдъхнат нов живот с 640 коня. Реинкарнация на Lancia Delta S4 – Grassi 044S

Италианският специфичен модел ще бъде създаден в лимитирана серия от единствено 44 бройки, като всички те се задвижват от 3,0-литров четирицилиндров битурбо мотор, отговарящ на условията на Евро-5.

Базираната в Милано компания Scuderia Grassi е избрала автомобилното ревю в Милано Монца (MiMo) през 2023 година, с цел да показа на света своя първи модел с лимитирано произвеждане.

Наречен Grassi 044S, той предлага модерна интерпретация на емблематичния модел Lancia Delta S4 Stradale от 1985 година, като се отличава с поръчкови каросерии и мотор с мощ 640 к.с., който е и задноразположен, както е в оригинала.

Интересно е, че това не е просто идея, защото Scuderia Grassi разгласи проектите си за лимитирана индустриална серия от 44 бройки. Въпреки че съответните цени и дати на доставка не бяха оповестени по време на оповестяването.

Външният дизайн на 044S е поверен на Джузепе Армано, някогашен дизайнер в Alfa Romeo. Той сполучливо резервира емблематичните стилистични детайли на S4, като кръглите фарове, радиаторната решетка на Lancia и изпъкналите странични въздухозаборници. Въпреки това каросерията на 044S показва по-заоблени форми, съпроводени от по-широки калници и усъвършенствани аеродинамични съставни елементи.

Освен това 044S може да се похвали с направени по поръчка 19-инчови алуминиеви джанти, които отдават респект на емблематичната Delta Integrale Evoluzione, поръсвайки модела с носталгичен прашец. Освен това четирите ауспухови тръби на 044S са извънредни за този моде и съставляват нещо като „ шумозаглушител в ауспуха “.

Миг преди да отлетят от този свят, колите с ауспуси напълно полудяват.

Grassi 044S е дълъг 4180 мм, необятен 2000 мм и висок 1267 мм, а междуосието е 2600 мм. Това значи, че той е по-дълъг, по-широк и по-къс от Delta S4. Ако се съди по затъмнените прозорци, показаният в Милано модел 044S е по-скоро неподвижен модел в цялостен мащаб, в сравнение с функционален първообраз.

3,0-литров би-турбо четирицилиндров мотор с мощ 640 к.с.

Въпреки че италианската компания не разкрива съответния генезис на основата, в някои детайли, като да вземем за пример в остъкляването, се вижда аналогия с Alfa Romeo Brera. Не знаем и източника на задвижващия елемент, макар че компанията е предоставила подробни спецификации.

По-конкретно, 044S разполага със задно ситуиран битурбо 3,0-литров четирицилиндров бензинов мотор със изсъхнал картер, генериращ впечатляваща мощ от 640 к.с. (477 kW / 650 PS). Струва си да се спомене, че този задвижващ елемент е планиран по този начин, че да дава отговор на стандартите за нездравословни излъчвания Euro 5. Току-виж става и на газ!

Мощността се предава към четирите колела посредством 6-степенна механична или 6-степенна секвенциална скоростна кутия благодарение на система 4WD, оборудвана с три диференциала.

Целевото тегло е сред 1100-1200 кг, което води до съответствие мощност/тегло от 1,69 кг/PS. Според изчисленията на компанията спринтът от 0 до 100 км/ч се реализира за 2,9 секунди, а оптималната скорост се чака да доближи 300 км/ч.

Lancia Delta е превъзходен източник на ентусиазъм за рестомоди и цифрови концептуални коли на самостоятелни дизайнери, което ни държи в напрежение до формалното завръщане на марката в електрическа форма през 2028 година

Не знаем по какъв начин Lancia се отнася към поръчковия Grassi 044S или към свръхскъпия рестомод на Automobili Amos, само че тяхното битие потвърждава, че в Lancia към момента има brand equity. Да забележим дали от Stellantis ще го осребрят или окепазят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР