Италианският премиер Джорджиа Мелони предупреди, че бъдещето на Европа е

...
Италианският премиер Джорджиа Мелони предупреди, че бъдещето на Европа е
Коментари Харесай

Мелони призовава за помощ Европейския съюз

Италианският министър председател Джорджиа Мелони предизвести, че " бъдещето на Европа е заложено на карта ", откакто вълна от мигранти заля средиземноморския остров Лампедуза. На 17 септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети островът, съобщи France 24.

Хиляди мигранти на кораби от северноафриканското крайбрежие се намират на най-южния италиански остров, предизвиквайки рецесия, която още веднъж разпали спор за разпределението на отговорността сред страните от Европейски Съюз.

На конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, италианският министър председател Джорджиа Мелони съобщи, че блокът би трябвало да работи дружно, с цел да се оправи с провокациите на неконтролираната миграция.

Залогът тук е " бъдещето, което Европа желае за себе си, тъй като бъдещето на Европа зависи от способността ѝ да се оправи с огромните провокации ", съобщи Мелони.

Между 11 и 13 септември към 8500 души, повече от цялото локално население на остров Лампедуза, са пристигнали в 199 лодки, съгласно организацията на Организация на обединените нации за миграцията.

" Нередовната имиграция е европейско предизвикателство, което се нуждае от европейски отговор ", съобщи фон дер Лайен и прикани останалите страни-членки на блока да одобряват част от мигрантите.

Италианският Червен кръст, който ръководи препълнения миграционен център в Лампедуза, заяви, че там остават 1500 мигранти, макар че потенциалът му е единствено за 400 души.

" Прехвърлянето на мигранти към Сицилия и континенталната част на страната не съумява да се оправи с потока от новопристигнали, макар че се очакваше денем да бъдат осъществени спомагателни прехвърляния ", обявиха от Червения кръст.

При идването си на летището Урсула фон дер Лайен и Джорджа Мелони са посрещнати от недоволни поданици, които заплашиха да блокират кортежа им.

" Правим всичко допустимо ", е декларирала в отговор Мелони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР