Италианският енергиен гигант ENI SpA съобщи във вторник, че временно

...
Италианският енергиен гигант ENI SpA съобщи във вторник, че временно
Коментари Харесай

Италианската Eni откри сметки в "Газпромбанк" и заяви, че ще продължи да плаща за руския газ в евро



Италианският енергиен колос ENI SpA заяви във вторник, че краткотрайно е разкрил две сметки, една в евро и една в рубли, в " Газпромбанк ", съобщи " Уолстрийт джърнъл ".

Италианската енергийна компания съобщи, че е направила това като защитна мярка, като се има поради, че заплащанията на съветския газ ще бъдат дължими през идващите няколко дни.

Това е направено " без да се засягат договорните права, които към момента плануват заплащане в евро ", се споделя в изказването на Eni.

Към вторник " Газпром износ " и съветските управляващи потвърдиха, че фактурирането и заплащането към момента ще се правят в евро, уточни Eni. След това клирингова къща в Москва ще конвертира сумата в рубли в границите на 48 часа, се споделя още в изказването на италианската компания.

" Извършването на заплащания по този метод сега не би се сблъсквало с нито един европейски правилник, ориентиран към попречване на използването на процеса, разказан нагоре ", сподели Eni.

Компанията също по този начин уточни, че ще смята отговорностите си за заплащане за изпълнени при превеждане на сумата в евро.

Ако не заплати, Eni рискува да наруши контракта си с " Газпром износ ", както и евентуално спиране на доставките, което може да заплаши уговорките му за продажби към клиентите, сподели италианският енергиен колос, представен от " Уолстрийт джърнъл ".

По-рано във вторник и френският енергиен колос Engie разгласи, че договаря с " Газпром " за схемата за заплащане на съветския газ.

Финландската Gasum пък съобщи, че отнася до трибунал разногласието с " Газпром износ " за заплащанията на съветския газ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР