Италианският бизнесмен Роко Комисо е много близо до финализиране покупката

...
Италианският бизнесмен Роко Комисо е много близо до финализиране покупката
Коментари Харесай

Милиардер, който не успя да купи Милан, почти договори Фиорентина

Италианският предприемач Роко Комисо е доста покрай завършване покупката на Фиорентина. Според медиите в Италия договорката ще бъде на стойност 200 милиона евро.

Според информации на ANSA Комисо е имал среща с актуалните притежатели Диего и Андреа Дела Вале в Милано във вторник. 69-годишният, който е създателят на 5-ата най-голяма кабелна телевизионна компания в Съединени американски щати, е бил съпроводен от своя консултант Джо Бароун, като от страна на „ виолетовите” е участвал и техният президент Марио Конини.

Комисо преди към 2 години опита да закупи Милан, когато отстраненият след това от ръководството на клуба притежател Ли Йонхон отхвърли офертата му. Няколко седмици по-късно китаецът беше изтласкан отвън структурата на „ росонерите” от кредиторите си „ Елиът Мениджмънт”.

Милиардерът Комисо е роден в Италия, само че още като дете фамилията му емигрира в Съединени американски щати. Неговата пристрастеност към футбола е документирана добре, защото той е притежател на американския Ню Йорк Космос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР